Олімпіада в Токіо: нардеп-спортсмен Беленюк вийшов у фінал Ігор-2020
Категорія
Спорт
Дата публікації

Олімпіада в Токіо: нардеп-спортсмен Беленюк вийшов у фінал Ігор-2020

Олімпіада в Токіо: нардеп-спортсмен Беленюк вийшов у фінал Ігор-2020
Джерело:  online.ua

Український спортсмен і народний депутат Жан Беленюк. який бере участь в Олімпійських іграх у Токіо, пробився до фіналу в напрямку греко-римської боротьби.

Джерело: Суспільне

Згідно з розпорядком змагань, Беленюк у вирішальному протистоянні у категорії до 87 кілограмів зійдеться з угорським борцем Віктором Льорінцем. Він триразовий призер чемпіонатів світу, а на останніх таких змаганнях здобув срібло.

Для українського борця участь у фіналі Олімпіади стане вже другою за спортивну кар’єру. У півфіналі цьогоріч він протистояв хорвату Івану Гуклеку.

Одночасно з Беленюком путівку у двобій за золото отримав ще один українець - Парвіз Насібов, який виступає у категорії до 67 кілограмів. Для 22-річного спортсмена ця Олімпіада стала дебютною у кар’єрі.

Насібов у півфінальному протистоянні переміг єгипетського борця Мохаммеда Ібрагіма Ель-Саєда. Він чотири рази здобував титул чемпіона Африки, хоча й не відзначився перемогами на чемпіонатах світу.

Наступним суперником українця стане борець з Ірану Мохаммад Реза Гараї. Той 2019 року став чемпіоном Азії, а також тріумфатором молодіжного чемпіонату світу.

Очікується, що обидва українські спортсмени виступатимуть у фіналі Олімпіади вже у середу, 4 серпня.

Олімпіада в Токіо

Згідно з офіційним порядком Ігор, вони триватимуть до 8 серпня. В цілому передбачається розіграш 339 комплектів нагород у 33 видах спорту.

Станом на 3 серпня українські олімпіадники поки що здобули шість медалей, серед них п’ять бронзових та одна срібна.

Олімпійські ігри японська столиця мала б приймати ще торік, однак ці плани зірвав карантин, який ввели майже в усіх країнах світу через стрімке та несподіване поширення коронавірусу.

Було вирішено перенести Олімпіаду на 2021 рік, однак японська влада попри встановлення чітких термінів змагань, схоже, все ще коливається. неодноразово зазначалося, що повторне перенесення неможливе — це означатиме повний зрив заходів.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?