Омбудсмен Лубінець розкритикував звинувачення ООН на адресу України
Категорія
Світ
Дата публікації

Омбудсмен Лубінець розкритикував звинувачення ООН на адресу України

Омбудсмен Лубінець розкритикував звинувачення ООН на адресу України
Джерело:  online.ua

24 березня Моніторингова місія ООН з прав людини оприлюднила дві нові доповіді – про поводження з військовополоненими та загальну ситуацію з правами людини в Україні на тлі війни. Вони спровокували справжній резонанс у суспільстві, оскільки у своїх доповідях ООН звинувачує у порушеннях не лише РФ, а й Україну. На це уже відреагував омбудсмен Дмитро Лубінець.

Джерело: Дмитро Лубінець

Омбудсмен відповів на закиди ООН на адресу України

Лубінець звертає увагу членів Місії ООН на те, що загибель та поранення мирних громадян, свавільні затримання, напади, страти, насильницькі зникнення, катування, сексуальне насильство – це ті злочинні дії, які скоює безпосередньо російська армія на території нашої країни.

Як зазначає омбудсмен, його дивує той факт, що під час усіх особистих зустрічей з очільницею Місії Матільдою Богнер та постійною координаторкою системи ООН в Україні Деніз Браун жодна з них ніколи не пропонувала обговорити питання поводження з військовополоненими РФ.

До того ж хотілося б почути беззаперечні факти та аргументи, на яких ґрунтуються висновки Місії стосовно ймовірних порушень з боку української сторони. Ще раз наголошую – Україна дотримується Женевських конвенцій, міжнародного права й відкрита для міжнародних організацій, – підкреслив Дмитро Лубінець.

Лубінець публічно звернувся до ООН

Омбудсмен вкотре нагадав членам Місії ООН, що саме РФ розпочала повномасштабне вторгнення в Україну 24 лютого 2022 року, продовжує вбивати та катувати мирних українців, а також блокує доступ до наших військовополонених.

Масштаби нелюдського поводження та катування приховуються. Закликаю ООН, а також всю світову спільноту тиснути на РФ та вимагати допуску до місць утримання українських військовополонених, - наголосив Лубінець.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?