ОМОН затримав активістів біля військового суду в Криму
Категорія
Україна
Дата публікації

ОМОН затримав активістів біля військового суду в Криму

ОМОН затримав активістів біля військового суду в Криму
Джерело:  online.ua

Силовики спецпідрозділу російської гвардії затримали 21 людину біля будівлі Кримського гарнізонного військового суду в окупованому Сімферополі. Про це повідомляють у громадському об’єднанні «Кримська солідарність».

Джерело: Facebook ГО «Кримська солідарність»

За даними КримSOS, кримськотатарські місцеві активісти прийшли до будівлі гарнізонного суду, щоб дізнатися деталі про відеоконцференції щодо апеляції на вирок у «справі Хізб ут-Тахрір». Саму справу розглядають у м. Власіха Московської області. Місцевий апеляційний суд на цей раз забезпечив проведення трансляції засідання.

Одним з перших затримали кореспондента Зідана Аджікелямова, який здійснював відеозйомку зовні. Російські поліцейські вимагали від присутніх розійтися, після чого почали заводити протестуючих у автобус. Серед затриманих були і жінки. Поки що відомо лише те, що затриманих відвезли до відділку поліції Центрального району міста.

«Я їм казав, що я журналіст і у мене є дозвіл. Мені відповіли, - «Там поговоримо», і відразу скрутили руки, викрикуючи, - «Не чини опір!» Я повідомив їм, що їхні дії незаконні, але їм було плювати», - передав кореспондент «Кримської солідарності» Зідан Аджикелямов.

Нагадаємо, на початку вересня в Криму затримали близько 40 кримських татар, родичів п’яти затриманих та інших небайдужих, які прийшли до будівлі ФСБ Росії в Сімферополі вимагати інформації про затриманих. Їх урешті відпустили пізно ввечері. Затримання згаданих п’ятьох провели «у межах розслідування кримінальної справи про пошкодження газогону, стосовно них вирішується питання про обрання їм запобіжного заходу».

Суб’єктами затримання стали працівники ФСБ, вони працювали за традиційною для цієї структури в Криму схемою. Деяких затриманих, зокрема, заступника голови Меджлісу кримськотатарського народу Нарімана Джелялова, утримували з мішком на голові, в наручниках.

Очільник Меджлісу кримськотатарського народу Рефат Чубаров вважає, що нова хвиля затримань є помстою російської влади за організований Україною саміт «Кримська платформа».

Читайте також:

  • Окупанти Криму перейшли від погроз до дій проти учасників Кримської платформи.

  • Російські окупанти звинувачують затриманих кримських татар в диверсії.

  • Політолог пояснив, чому Кримська платформа спровокувала істерику Кремля.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?