Онлайн-трансляція інавгурації Джо Байдена — де і коли дивитися
Категорія
Політика
Дата публікації

Онлайн-трансляція інавгурації Джо Байдена — де і коли дивитися

Онлайн-трансляція інавгурації Джо Байдена — де і коли дивитися
Джерело:  online.ua

У Вашингтоні 20 січня відбудеться урочиста інавгурація нового президента США Джо Байдена, яка буде проходити в незвичайному форматі через пандемію коронавіруса. У цей день новообраний лідер отримає всі повноваження глави Америки. Байден складе присягу біля будівлі Капітолію, а потім звернеться до нації з інавгураційною промовою, після чого відправиться в Білий дім. Пряма трансляція інавгурації Байдена буде проводитися інавгураційним комітетом нового американського лідера. Дивитися онлайн в прямому ефірі можна на ONLINE.UA.

Інавгурація Байдена почнеться о 12:00 за місцевим часом (19:00 за київським). Велика частина традиційних інавгураційних заходів будуть проходити у віртуальному форматі. Зокрема, на інавгурації Байдена не буде масшатбного військового параду, традиційних балів за участю політичних діячів, а також глядачів - лише деяким вдасться особисто бути присутніми на заході, але тільки після здачі експрес-тестів на коронавірус. Крім того, після штурму під час оголошення офіційних результатів виборів в США Капітолій незадовго до церемонії обнесли триметровим парканом, порядок в місті охороняють до 25 тисяч військовослужбовців Нацгвардії США.

Офіційні урочистості заплановані на цілий день - інавгурація Байдена буде проходити до 20:30 за місцевим часом (до 03:30 ранку 21 січня по київським). Церемонія розпочнеться з виконання державного гімну співачкою Lady Gaga і молитви. Під час інавгурації Байдена до присяги буде приведена Камала Гарріс - вона стане першою жінкою віце-президенткою в історії США. Всі країни на заході будуть представлені тільки на рівні послів. Від України на церемонії буде посол у Вашингтоні Володимир Єльченко. Дональд Трамп відмовився бути присутнім, оскільки він не визнає свою поразку на виборах. Таке вперше відбувається в США за останні 150 років. Раніше колишній президент разом з колегами по попередньої каденції завжди знаходилися за спиною нового лідера нації на інавгурації. Це вважається символом мирної передачі влади.

Інавгурація Джо Байдена - розклад

  • 8:45 (15:45 за київським часом) - Джо Байден з дружиною та Камала Гарріс з чоловіком відвідать службу в соборі Святого Матвія в Вашингтоні.

  • 10:30 (17:30 за київським часом) - Байден і Гарріс прибудуть в Капітолій.

  • 11:15 (18:15 за київським часом) - присяга Гарріс.

  • 12:00 (19:00 за київським часом) - Байден складе присягу в рамках церемонії інавгурації і виступить зі зверненням до нації на сходах Капітолія.

  • 13:40 (20:40 за київським часом) - президент Байден і віце-президентка Гарріс проведуть парад військ.

  • 14:25 (21:25 за київським часом) - Байден покладе вінок на Арлінгтонському кладовищі до могили Невідомого солдата.

  • 15:15 (22:15 за київським часом) - військовий ескорт проводить Байдена в Білий дім.

  • 17:15 (00:15 21 січня за київським часом) - Байден підпише укази про перші призначення і приведе до присяги призначених.

  • 20:48 (3:48 за київським часом) - Байден і Гарріс з подружжям відвідають святкову програму і виступлять з промовами.

  • 21:55 (4:55 за київським часом) - Байден і Гарріс з подружжям з'являться на балконі Білого дому.

Інавгурація Джо Байдена 20 січня - пряма трансляція (відео):

Нагадаємо, президентський термін Трампа закінчується 20 січня, коли відбудеться інавгурація Джо Байдена, який переміг на виборах. Затвердження підсумків президентських виборів в США мало відбутися 6 січня, але засідання Конгресу довелося призупинити через заворушення, які влаштували в будівлі Капітолія прихильники Трампа. Вони штурмували будівлю і проникли в зал засідань сенату, а також кабінети високопоставлених осіб. Штурм Капітолію завершився жорсткою зачисткою заколотників. У зіткненнях протестуючих з поліцією постраждали кілька людей, загинули п'ятеро людей. У Вашингтоні екстрено була оголошена комендантська година, а Трампу за той демарш загрожує імпічмент.

Раніше ONLINE.UA повідомляв, що Байден в день інавгурації готується виконати дюжину своїх обіцянок, які давав американцям перед виборами. Зокрема, Байден має намір скасувати низку указів свого попередника Дональда Трампа. В першу чергу демократ планує повернути Сполучені Штати в Паризьку хартію по клімату, змінити в політику в сфері житла, студентських кредитів і імміграції. Він готовий підписати укази, які не вимагають схвалення Конгресу. Більш широкий набір обіцянок Байден обіцяє виконати протягом наступних дев'яти днів після інавгурації.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?