ООН починає розслідування вбивства українських полонених в Оленівці
Категорія
Світ
Дата публікації

ООН починає розслідування вбивства українських полонених в Оленівці

ООН починає розслідування вбивства українських полонених в Оленівці
Джерело:  online.ua

3 серпня ООН Організація об'єднаних націй розпочинає розслідування вбивства українських військовополонених в Оленівці. Організація має намір встановити факти "обстрілу" колонії, де вони утримувалися. З такою заявою виступив генеральний секретар ООН Антоніу Гутерреш.

Джерело: Reuters

ООН буде розслідувати вбивства українських полонених в Оленівці

Антоніу Гутерреш звертає увагу на те, що закликали провести розслідування страшної трагедії обидві сторони – і Україна, і РФ.

За словами генсека ООН, наразі продовжується підготовка кола повноважень місії, яке потребуватиме узгодження з боку нашої держави та країни-агресорки.

Що важливо знати про вбивство українських полонених в Оленівці

Наприкінці липня у тимчасово окупованій Оленівці Донецької області стався жахливий теракт. У місцевій колонії росіяни утримували, зокрема, українських військовополонених. Унаслідок трагедії 50 з них загинули, ще близько 70 отримали поранення.

Український президент вважає теракт в Оленівці черговим воєнним злочином країни-агресорки. Офіційна Москва продовжує цинічно стверджувати, що винні у вбивстві полонених начебто українські воїни.

Фото - скриншот

Однак, за словами незалежних експертів, теракт організувала саме РФ. Компанія Maxar, до прикладу, опублікувала супутникові фото колонії, які свідчать, що будівлю було підірвано зсередини, а не атаковано зовні, ракетою, як про те брешуть росіяни.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?