ООН закликала Лукашенка не використовувати нелегальних мігрантів в своїх цілях
Категорія
Світ
Дата публікації

ООН закликала Лукашенка не використовувати нелегальних мігрантів в своїх цілях

ООН закликала Лукашенка не використовувати нелегальних мігрантів в своїх цілях
Джерело:  online.ua

Організація об'єднаних націй назвала неприйнятною ситуацію з мігрантами на кордоні Євросоюзу та Білорусі. Міжнародна організація з міграції (МОМ), яка є складовою ООН, стурбована тими жахливими умовами, в яких опиняються мігранти на кордоні. 

Джерело: повідомлення МОМ.

Тривогу агентства ООН, яке займається питаннями міграції, викликає відсутність належного доступу до притулку для тих, хто шукає міжнародного захисту і допомоги.

«Організація уважно стежить за ситуацією і підкреслює, що мігрантів не можна використовувати в своїх цілях», - йдеться в повідомленні.

Також ООН закликала всі держави дотримуватися верховенства закону на кордонах і поважати права мігрантів, незалежно від їхнього імміграційного статусу.

Агентство ООН закликало до стриманості, діалогу та міжнародного співробітництва, запевнивши в готовності «підтримати зацікавлені держави... для забезпечення ефективного управління міграцією, яке може знизити вразливість і забезпечити задоволення життєво важливих потреб мігрантів».

“Багато мігрантів опинилися на кордоні ЄС-Білорусь у надзвичайно суворих умовах з обмеженим доступом до питної води та продуктів харчування, медичної допомоги, санітарних умов та притулку протягом кількох тижнів. Продовження цієї неприйнятної ситуації становить серйозну загрозу для життя та здоров'я мігрантів. МОМ закликає держави забезпечити добробут людей та права людини, включаючи гідність та гуманне поводження, та дозволити гуманітарний доступ усім мігрантам, які потребують допомоги”, - зазначає МОМ.

Ситуація на кордоні Білорусі з ЄС

Нагадаємо, режим Лукашенка штучно створив міграційну кризу на кордонах Євросоюзу після введення проти нього європейських санкцій.

3 вересня у східних районах Польщі було запроваджено надзвичайний стан після того, як численні мігранти з Іраку, Афганістану та інших країн намагалися незаконно проникнути в країну з Білорусі. Міністр оборони Польщі Маріуш Блащак заявив, що вздовж польсько-білоруського кордону буде збудовано новий суцільний паркан заввишки 2,5 метра.

Литва і Латвія посилили охорону своїх кордонів, раніше у Литві та Латвії також було введено надзвичайний стан.

Читайте також:

  • У Польщі вводять надзвичайний стан на кордоні з Білоруссю.

  • Україна поділилася з Литвою колючим дротом для охорони кордону від мігрантів.

  • У Литві уточнили, по кому вдарять санкції через кризу на кордоні з Білоруссю.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?