ОПУ заявив про розблокування 18 млрд євро макрофіну для України
Категорія
Економіка
Дата публікації

ОПУ заявив про розблокування 18 млрд євро макрофіну для України

ОПУ заявив про розблокування 18 млрд євро макрофіну для України
Джерело:  online.ua

Під час саміту лідерів Європейського Союзу було розблоковане питання виплати Україні 18 млрд євро макрофінансової допомоги у 2023 році. Про це повідомив дипломатичний радник глави держави Володимира Зеленського і заступник очільника ОПУ Ігор Жовква.

Джерело: Фейсбук-сторінка Ігоря Жовкви

Україна отримає 18 млрд євро макрофіну від ЄС

Пакети макрофінансової підтримки для України – це також зброя в захисті свободи. Як і дев’ятий пакет санкцій ЄС проти Росії. Це наш захист. Рішення щодо макрофіну, за нашою інформацією, вже остаточно розблоковано і буде позитивним для України, - заявив Ігор Жовква.

За його словами, дискусія щодо санкцій поки триває.

І також чекаємо на підтримку з боку ЄС Формули миру Президента України. Президент ЄР Шарль Мішель свою підтримку вже висловив… - додав представник ОПУ.

Варто зазначити, що раніше про остаточне розблокування макрофінансової допомоги попри блокаду Польщі повідомив журналіст "Радіо Свобода" Рікард Джозвяк.

Білий дим від Європейської Ради: схвалено 4 економічно-фінансові пакети - 18 млрд для України, 2 пакети для Угорщини та план мінімальної ставки корпоративного податку, - повідомив Джозвяк у своїх соціальних мережах.

Варто зазначити, що офіційно про це наразі не повідомлялося.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?