Орбан почав виправдовуватися після своєї заяви про "змішання рас"
Категорія
Політика
Дата публікації

Орбан почав виправдовуватися після своєї заяви про "змішання рас"

Орбан почав виправдовуватися після своєї заяви про "змішання рас"
Джерело:  online.ua

Прем’єр-міністр Угорщини Віктор Орбан вирішив виправдатися після своєї скандальної заяви щодо "змішування рас".

Джерело:  Telex

Орбан кинувся пояснювати свої слова про "змішання рас"

Ми в цілковитій згоді щодо питання антисемітизму та расизму. Що про це думає австрійський канцлер, те думаю і я, – заявив Орбан під час спільної пресконференції з Карлом Негаммером.

Коментуючи свою заяву про те, що угорці не повинні стати "змішаною расою", він почав стверджувати, що просто виступає проти міграції.

Я не хочу, щоб Угорщина стала імміграційною країною, і я не хочу, щоб міграція посилилася в Угорщині. Я завжди дотримувався такого погляду і буду його дотримуватись, він не має біологічного підґрунтя. Для нас це не расова проблема. Це питання культури. Простіше кажучи, нашу цивілізацію потрібно зберегти такою, якою вона є зараз... Так стається, що інколи я висловлююсь двозначно. Це позиція цивілізаційна. Ми пишаємось тим, чого Угорщина досягла в боротьбі проти расизму. Йдеться не про расизм, а про культурні відмінності, – виправдався Віктор Орбан.

Як уже згадувалося раніше, 23 липня в межах "літнього університету Тушваньош" у курортному містечку Беїле Тушнад Віктор Орбан виступив проти "змішування" європейських і неєвропейських рас під час своєї промови, яка зразу ж спровокувала обурення опозиційних партій і європейських політиків.

Згодом радниця прем’єр-міністра Угорщини Жужа Хегедюш повідомила про рішення припинити співпрацю з ним після скандальної промови про "чистоту нації" і "занепад Європи".

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?