Ордер МКС на арешт Путіна є виправданим — Байден
Категорія
Політика
Дата публікації

Ордер МКС на арешт Путіна є виправданим — Байден

Ордер МКС на арешт Путіна є виправданим — Байден
Джерело:  online.ua

Президент США Джо Байден вважає виправданим ордер на арешт російського президента Володимира Путіна, оскільки той вчинив воєнні злочини.

Джерело: The New York Times

Реакція США на ордер на арешт Путіна

Відповідаючи на запитання про ордер Міжнародного кримінального суду на арешт Володимира Путіна, президент США Джо Байден сказав:

Я думаю, що це виправдано.

Він додав, що МКС не визнається Сполученими Штатами, але ордер «є дуже сильною позицією».

Путін «явно вчинив воєнні злочини», додав Байден, розмовляючи з журналістами в Білому домі.

Речниця Ради національної безпеки заявила, що Сполучені Штати підтримують зусилля щодо притягнення воєнних злочинців до відповідальності, зазначивши, що прокурор Міжнародного кримінального суду є незалежним і приймає рішення на основі доказів.

Немає жодних сумнівів, що Росія вчиняє воєнні злочини в Україні, і ми чітко заявили, що винні мають бути притягнуті до відповідальності, — заявила речниця Адрієнн Вотсон у заяві.

Ордер МКС на арешт Путіна

17 березня Міжнародний кримінальний суд видав ордер на арешт президента Володимира Путіна та уповноваженої Росії з прав дитини Марії Львової-Бєлової за викрадення та депортацію українських дітей.

У заяві суду зазначено, що «є розумні підстави вважати, що кожен підозрюваний несе відповідальність за воєнний злочин у вигляді незаконної депортації населення та незаконного переміщення населення з окупованих територій України до Російської Федерації».

Суд додав, що «дії, про які йдеться в даній ситуації тривають, і що обізнаність громадськості про ордери може сприяти запобіганню подальшому вчиненню злочинів».

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?