Ознака провалу РФ: Блінкен відреагував на підготовку Росії до псевдореферендумів
Категорія
Політика
Дата публікації

Ознака провалу РФ: Блінкен відреагував на підготовку Росії до псевдореферендумів

Ознака провалу РФ: Блінкен відреагував на підготовку Росії до псевдореферендумів
Джерело:  online.ua

21 вересня очільник Державного департаменту США Ентоні Блінкен під час виступу на Генасамблеї ООН жорстко розкритикував плани президента РФ Володимира Путіна анексувати окуповані території України через псевдореферендуми. За його словами, цей крок та наміри мобілізувати ще більші резерви є кричущим проявом зневаги до принципів Організації Об’єднаних Націй, а також ознакою провалу країни-агресорки.

Джерело:  CNN

Блінкен прокоментував підготовку Росії до псевдореферендумів

Як стверджує глава Держдепу, не дивно, що Володимир Путін зважився на ці кроки саме зараз - після невдач на полі бою та все більшої стурбованості у світі щодо розв’язаної нею війни.

Це ознака провалу Росії", - сказав Ентоні Блінкен (англійською - "a sign of Russian failure" - ред.). Ми бачимо, що в останні тижні Україна досягла значних здобутків у поверненні своєї території, захопленої силами РФ після агресії 24 лютого. Це також час, коли Росія побачила серйозну зміну тенденцій на полі бою, і навіть деякі найближчі її соратники чітко висловлюють стурбованість тим, що робить Кремль і які наслідки це буде мати для світу, - виступив із заявою Ентоні Блінкен.

Американський дипломат також звернув увагу на те, що США ніколи не визнають російських псевдореферендумів на окупованих територіях та спроб анексувати їх.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?