Палата представників США проголосувала за оборонний бюджет із 800 млн дол для України
Категорія
Світ
Дата публікації

Палата представників США проголосувала за оборонний бюджет із 800 млн дол для України

Палата представників США проголосувала за оборонний бюджет із 800 млн дол для України
Джерело:  online.ua

8 грудня офіційно стало відомо, що Палата представників США проголосувала за ухвалення Закону про повноваження в галузі національної оборони (NDAA) на 2023 фінансовий рік, який передбачає 858 мільярдів доларів бюджету на оборону. Окрім того, також йдеться про виділення Україні 800 млн дол.

Джерело:  CNN

Україна може отримати ще 800 млн дол від США

Варто зазначити, що це рішення підтримали 350 членів Палати представників, проти його ухвалення виступили 80.

Американські журналісти звертають увагу на те, що голосів "за" виявилося набагато більше за дві третини, які були необхідні для схвалення залонопроєкту й відправлення його в Сенат.

Що важливо розуміти, компромісний варіант NDAA – обов'язкового для проходження законопроєкту, що визначає політику Пентагону, – став результатом тривалих переговорів між республіканцями та демократами в Сенаті та Палаті представників.

Окрім того, наголошується, що законопроєкт санкціонує видатки на оборону на 45 мільярдів доларів більше, ніж просив американський лідер Джо Байден, оскільки учасники перемовин у Конгресі прагнули врахувати наслідки глобальної інфляції та надати додаткову допомогу в гарантуванні безпеки України.

У рекордному в історії США оборонному бюджеті передбачене, серед іншого, виділення щонайменше 800 мільйонів доларів військової допомоги Україні – це на 500 мільйонів більше, ніж просила адміністрація Байдена на початку цього року, - йдеться в повідомленні.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?