Папа Римський вперше зустрівся з главами українських церков
Категорія
Світ
Дата публікації

Папа Римський вперше зустрівся з главами українських церков

Папа Римський вперше зустрівся з главами українських церков
Джерело:  online.ua

25 січня глави українських церков зустрілися з Папою Римським Франциском у Ватикані. Остання така зустріч відбулася у Києві 2001 року, коли Папою був Іван Павло ІІ.

Джерело: Vatican News

Глави українських церков відвідали Папу

У Ватикані повідомили, що делегація Всеукраїнської Ради Церков і релігійних організацій (ВРЦіРО) мала аудієнцію з Папою Римським.

Під час зустрічі Папа у письмовій формі вручив заздалегідь приготовану промову, вибачившись за те, що зустріч буде короткою, бо він мусить іти на загальну аудієнцію.

Франциск зазначив, що регулярно приймає посланців Президента України і постійно перебуває в діалозі з представниками українського народу.

Дякую вам за цю вашу єдність, це для мене багато значить. Це схоже до дітей в сім’ї, де один є там, інший – деінде, але коли мама хвора, всі збираються разом, - сказав Папа.

Він додав, що в цьому випадку не йдеться про єврейську, ісламську, християнську, православну чи католицьку Україну, але про «маму Україну», задля якої всі гуртуються разом.

Це приклад перед обличчям величезної поверховності, яку сьогодні бачимо в нашій культурі, - сказав Папа.

Папа запевнив, що молиться за українців.

Ношу вас у моєму серці та благаю Бога, щоби Він змилувався над цим настільки відважним народом!

Предстоятель Православної церкви України митрополит Епіфаній зазначив, що “ми справді зібрані разом подібно до дітей, що збираються звідусіль, коли хворіє мати”.

До делегації увійшли Предстоятель ПЦУ митрополит Епіфаній, голова Об'єднання іудейських релігійних організацій України Яків Блайх та інші.

На зустрічі не було предстоятеля УПЦ МП Митрополита Онуфрія, замість нього УПЦ МП представляв протоірєй Микола Данилевич.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?