Папа Римський закликав Україну до "поваги" релігійних об’єктів після рішення щодо УПЦ МП
Категорія
Культура
Дата публікації

Папа Римський закликав Україну до "поваги" релігійних об’єктів після рішення щодо УПЦ МП

Папа Римський закликав Україну до "поваги" релігійних об’єктів після рішення щодо УПЦ МП
Джерело:  online.ua

Папа Римський відреагував на вимогу України до УПЦ МП звільнити будівлю Києво-Печерської Лаври закликом "поважати релігійні об’єкти".

Джерело: Sky News

Папа Римський здивував реакцією на рішення України щодо УПЦ МП

Папа Римський Франциск закликав Україну "поважати" релігійні об’єкти після того, як українська влада назвала УПЦ крайній термін звільнення своєї штаб-квартири у Києво-Печерській Лаврі.

У своєму щотижневому зверненні з площі Святого Петра понтифік попросив "ворогуючі сторони [в Україні] поважати релігійні об’єкти" та похвалив людей, які присвячують своє життя молитві, "незалежно від конфесії".

До цього глава Російської православної церкви Патріарх Кирило, який безсоромно підтримує війну, розв'язану РФ, попросив Папу Франциска та інших релігійних лідерів переконати Україну припинити переслідування УПЦ МП.

Стан УПЦ МП в Україні

СБУ з жовтня проводить обшуки в храмах УПЦ, вводить санкції проти її єпископів і фінансових спонсорів, а також порушує кримінальні справи проти десятків священнослужителів.

УПЦ має покинути територію до 29 березня, оскільки організація є проросійською та співпрацює з Москвою.

14 березня міністр культури Олександр Ткаченко заявив, що з Києво-Печерської лаври насамперед має виїхати керівництво Свято-Успенського монастиря і самої УПЦ МП.

Релігієзнавиця Людмила Филипович заявила, що у монахів УПЦ МП є три варіанти дій – перейти до ПЦУ, створити власний монастир або виїхати до Росії, продовжуючи свою діяльність.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?