Папа Римський здивував світ несподіваним кроком
Категорія
Світ
Дата публікації

Папа Римський здивував світ несподіваним кроком

Папа Римський здивував світ несподіваним кроком
Джерело:  online.ua

Різдвяні святкування за участі Папи Римського Франциска в 2020 році мають намір транслювати онлайн. У зв'язку з цим, віряни не зможуть бути присутніми на них через пандемію коронавірусу. Цю інформацію 27 жовтня підтвердив представник посольства Німеччини у Ватикані. Посольства при Святому Престолі були проінформовані про те, що літургії будуть проходити "в закритому форматі, без присутності дипломатичного корпусу" і транслюватися онлайн. Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на RTBF.

"Архієпископ Олівер Лахль, представник посольства Німеччини, підтвердив у вівторок німецькому інформаційному агентству DPA, що Ватикан дійсно направив відповідне повідомлення щодо різдвяного періоду", — йдеться в повідомленні.

Варто звернути увагу на те, що 24 грудня Папа Римський зазвичай проводить різдвяну месу в Соборі Святого Петра перед акредитованими ватиканськими дипломатами і обраною аудиторією. Що важливо розуміти, сайт Ватикану не згадує цю месу в грудневому порядку денному Папи, але підтверджує традиційні благословення "Urbi et Orbi" 25 грудня. Вони зазвичай відбуваються з центрального балкона Собору Святого Петра. Як уже згадувалося раніше, Ватикан також раніше був вимушений ухвалити рішення про закриття доступу для публіки під час святкування Великодня в квітні.

27 жовтня також стало відомо, що Словаччина проведе загальнонаціональне тестування населення на коронавірус в суботу (31 жовтня) та неділю (1 листопада). Що цікаво, тестування пройдуть усі жителі країни, старші 10 років. Пілотні тестування перших чотирьох округів проходили минулими вихідними.

"Після реалізації пілотного проєкту ми переходимо до комплексного тестування. Воно проходитиме не з п'ятниці по неділю, а тільки у вихідні дні з суботи по неділю", - сказав прем'єр Ігор Матович.

Як повідомляв раніше ONLINE.UA, ситуація з пандемією коронавірусу в Україні невпинно погіршується — у вівторок, 27 жовтня, зафіксували 6 677 нових випадків зараження.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?