ПАРЄ підтримала Україну і ухвалить жорсткішу резолюцію по Криму
Категорія
Політика
Дата публікації

ПАРЄ підтримала Україну і ухвалить жорсткішу резолюцію по Криму

ПАРЄ підтримала Україну і ухвалить жорсткішу резолюцію по Криму
Джерело:  online.ua

23 червня ПАРЄ ухвалить жорстку резолюцію на захист прав кримських татар в умовах окупації Криму Росією з правками, які запропонувала Україна.

Джерело: Facebook нардепки Євгенії Кравчук

Жорсткі правки в кримську резолюцію ініціювали делегації України і Латвії. Вони зпропонували вказати в документі, що російська окупаційна влада вдається до переслідувань людей за політичними причинами і з релігійних мотивів.

Також очікується, що ПАРЄ проголосує за зміну назви резолюції з нейтральної "Ситуація з кримськими татарами" на більш жорстку "Порушення прав людини, скоєні проти кримських татар в Криму".

"Тільки що комітет ПАРЄ з рівності і недискримінації прийняв більшість поправок до резолюції по кримським татарам від української делегації, які захищала я, а також колеги-депутата з Латвії. Ці правки роблять резолюцію ще жорсткішою, підкреслюють політичні причини переслідувань з боку російської окупаційної влади, звертають увагу на переслідування з релігійних мотивів ", - підкреслила Кравчук.

Що вимагтимуть від Росії в новій резолюції ПАРЄ по Криму

У резолюції ПАРЄ по Криму від Росії вимагатимуть припинити вбивства, викрадення людей з застосуванням сили, тортури, нелюдське поводження, що принижує гідність, а також:

  • припинити окупацію українського півострова;

  • провести повне і прозоре розслідування смертей і зникнення політичних активістів, які критикували окупацію;

  • утриматися від тиску на незалежні засоби масової інформації та відновити роботу кримськотатарського телеканалу ATR;

  • утриматися від переслідування і тиску на кримськотатарські організації;

  • дозволити Мустафі Джемілєву і Рефату Чубарову повернутися до Криму і дозволити їм вільно переміщатися через адміністративний кордон;

  • забезпечити, щоб права кримських татар і українців в окупованому Криму не порушувалися.

"Росія повинна нести відповідальність за порушення прав людини, скоєні на території, що знаходиться під її контролем, повинна негайно покласти край цим порушень і вжити всіх необхідних заходів для запобігання подібних порушень в майбутньому", - наголошується в документі.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?