Парламент дозволив військовим брати відпустки під час воєнного стану
Категорія
Україна
Дата публікації

Парламент дозволив військовим брати відпустки під час воєнного стану

Парламент дозволив військовим брати відпустки під час воєнного стану
Джерело:  online.ua

Парламент України підтримав закон, який передбачає можливість надання військовослужбовцям відпусток під час воєнного стану.

Джерело: депутат Ярослав Железняк у Телеграмі

ВРУ дала дозвіл військовим брати відпустки під час воєнного стану

Як стверджує Железняк, це рішення підтримали 269 народних обранців.

Відповідно до рішення Верховної Ради, в особливий період під час дії воєнного стану військовослужбовцям може надаватися частина щорічної основної відпустки, а також відпустка за сімейними обставинами та з інших поважних причин зі збереженням грошового забезпечення.

Окрім того, наголошується, що кожна із зазначених відпусток може бути надана тривалістю не більш як 10 календарних днів без урахування часу, який знадобиться для проїзду в межах України до місця проведення відпустки та назад, але не більше двох діб в один кінець.

Частина щорічної основної відпустки може бути надана один раз упродовж календарного року за умови одночасної відсутності не більше 30 відсотків загальної чисельності військовослужбовців певної категорії відповідного підрозділу, - йдеться в повідомленні.

Не можна також не згадати про те, що парламент України нещодавно проголосував за законопроєкт "Про внесення зміни до пункту 18 статті 10-1 Закону України "Про соціальний і правовий захист військовослужбовців та членів їх сімей".

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?