Парламент Канади хоче пояснень від уряду причин повернення турбіни "Газпрому"
Категорія
Світ
Дата публікації

Парламент Канади хоче пояснень від уряду причин повернення турбіни "Газпрому"

Парламент Канади хоче пояснень від уряду причин повернення турбіни "Газпрому"
Джерело:  online.ua

Двох федеральних міністрів і трьох послів попросять виступити перед комітетом із закордонних справ Палати громад Канади, щоб обговорити суперечливе рішення уряду Канади повернути Німеччині шість турбін «Північного потоку-1».

Джерело: Politico

Канадські парламентарі запросили урядовців пояснити рішення щодо турбін

Під час засідання в п’ятницю комітет погодився звернутися до міністра закордонних справ Мелані Жолі та міністра природних ресурсів Джонатана Вілкінсона, щоб пояснити, чому уряд вирішив скасувати санкції проти Росії та повернути частини трубопроводу до Німеччини, де вони будуть використані для доставки природних газу з Росії, - зазначає видання.

Комітет також хоче почути посла України Юлію Ковалів, посла Німеччини Сабіне Шпарвассер і посла ЄС Меліти Габрич, а також Конгрес українців Канади.

Рішення уряду обійти власні санкції - це ляпас українському народу у його найскладніший час. Важливо бути твердими у нашій рішучості. Якщо ми не будемо такими, Росія посилюватиме тиск, - сказав член комітету від опозиційної Консервативної партії Гарнет Дженуіс.

Фото: flickr.com

Сполучені Штати та Європейський Союз підтримали рішення Канади повернути турбіни. У суботній заяві міністра природних ресурсів Вілкінсона вказано, що Німеччина постраждає від «дуже значних труднощів» без стабільного постачання природного газу.

Але це рішення вже оскаржено Світовим конгресом українців, який вимагає перегляду у Федеральному суді.

У червні російський «Газпром» зменшив потік газу через газопровід «Північний потік-1» на 60%, посилаючись на технічні проблеми з турбінами, які були відправлені на ремонт до Канади.

Цього тижня трубопровід було повністю закрито на щорічне технічне обслуговування, але німецькі політики звинуватили Росію в політичній грі та висловили стурбованість тим, що Москва може не відновити роботу трубопроводу, як планувалося.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?