Пауза надто затягнулася. Зеленський публічно дорікнув Євросоюзу
Категорія
Політика
Дата публікації

Пауза надто затягнулася. Зеленський публічно дорікнув Євросоюзу

Пауза надто затягнулася. Зеленський публічно дорікнув Євросоюзу
Джерело:  online.ua

За словами українського лідера Володимира Зеленського, пауза після ухвалення офіційним Брюсселем останнього пакета санкцій проти Росії надто затягнулася. Він також звернув увагу на те, що паузи збільшують тривалість війни. З такою заявою глава держави виступив під час засідання глав МЗС країн ЄС у Києві.

Джерело: ОПУ

Зеленський публічно присоромив членів ЄС

На переконання президента, санкційного тиску на країну-агресорку очевидно замало. На це насамперед вказує збільшення кількості ударних дронів та авіаударів РФ.

Потрібно більше спільної роботи проти будь-яких форм і схем обходу Росією санкцій. Будь-яке постачання в Росію, яке дає їй змогу збільшувати військове виробництво, повинне припинитися. Це чіткий інтерес не лише України, а й кожного у світі, хто хоче швидшого завершення цієї війни, – підкреслив глава держави.

Володимир Зеленський звернув увагу на те, що вкрай важливо активізувати роботу над новим санкційним пакетом ЄС.

Будь-які санкційні паузи збільшують час російської агресії, а пауза після 11-го санкційного пакета вже надто затягнулася, – зазначив глава держави.

Які санкції дійсно можуть вдарити по РФ

Як вважає президент України, потрібні санкції проти російської атомної галузі.

Володимир Зеленський нагадав про те, що країна-агресорка робить на ЗАЕС. За його словами, важливо ухвалювати рішення проти використання сумнівних російських атомних технологій.

Важливо також розширити санкції проти Ірану в чутливих для нього галузях, зокрема щодо імпорту обладнання та хімікатів. Кожен іранський ударний дрон, який бʼє по європейських містах в Україні, це причина для санкційного тиску", – додав Зеленський.

Як уже згадувалося раніше, країни-члени ЄС уже цього місяця можуть почати обговорення нового, вже дванадцятого за рахунком, пакета санкцій проти Росії через її повномасштабне вторгнення в Україну.

Читайте також:

  • Сім країн ЄС замовили для України боєприпаси на 2 млрд євро

  • Білий дім оприлюднив список вимог щодо подальшої військової допомоги Україні

  • Візит Зеленського розкрив стратегічний розкол між Україною та США — NYT

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?