Суд переніс засідання про запобіжний захід Порошенку
Категорія
Політика
Дата публікації

Суд переніс засідання про запобіжний захід Порошенку

Суд переніс засідання про запобіжний захід Порошенку
Джерело:  online.ua

Пізно вночі 17 січня офіційно стало відомо, що Печерський суд, який обирає запобіжний захід колишньому главі держави Петру Порошенку за підозрою у держзраді та сприянні терористичним організаціям, переніс засідання на 19 січня.

Джерело: Фейсбук-сторінка Петра Порошенка

Печерський суд переніс засідання про запобіжний захід Порошенку 

За словами журналістів, головуючий суддя, який обирає запобіжний захід Порошенку, Олексій Соколов знаходився у нарадчій кімнаті 5 годин.

Пізно вночі представник суду повідомив, що вихід судді із нарадчої кімнати і оголошення резолютивної частини рішення відбудеться 19 січня о 14.00.

Колишній президент і його прихильники були здивовані рішенням про перенесення засідання і лише звернули увагу на те, що нова дата припадає на Водохреща.

Після цього лідер "Європейської Солідарності" в оточенні народних обранців із своєї політичної сили та адвокатів покинув суд і пішов до людей, котрі весь день стояли біля будівлі на його підтримку.

Також політик почав дякувати активістам й зазначив, що розраховує побачити їх біля суду 19 січня.

Варто звернути увагу на те, що сторона обвинувачення клопотала про запобіжний захід у вигляді арешту з альтернативою внесення застави в 1 мільярд гривень. За словами прокурорів, Петро Порошенко може тиснути на свідків, перешкоджати слідству, приховувати докази.

Як стверджує сам колишній президент, будь-який запобіжний захід щодо нього буде соромом для України.

Це перешкоджання моїй політичній діяльності як всередині країни, так і закордоном, - поскаржився політик нещодавно журналістам.

Звинувачення проти Порошенка 

Печерський райсуд Києва дозволив заарештувати колишнього президента Петра Порошенка за обвинуваченнями у державній зраді.

Колишнього президента звинувачують у розірванні контрактів на поставки вугілля з ЮАР та організацію поставок з непідконтрольних Україні територій Донбасу.

За словами самого Порошенка, зараз він перебуває у Польщі і вже у січні планує повернутись до України.

Зокрема, підконтрольний колишньому голові держави 5 канал опубліковав відеоролик з реакцією Порошенко на звинувачення.

Верховний Суд викликає президента Володимира Зеленського як відповідача у справі щодо оприлюдненої ним під час одного з інтерв’ю інформації. Йдеться про звинувачення в бік ексглави держави Петра Порошенка щодо його причетності до торгівлі вугіллям з бойовиками на Донбасі.

ДБР та СБУ оголосили, що Порошенка підозрюють у державній зраді 20 грудня. Слідчі цих відомств кажуть про постачання вугілля на українські ТЕЦ з "ДНР" та "ЛНР".

Читайте також: 

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?