Пелосі провела зустріч із президентом Тайваню
Категорія
Світ
Дата публікації

Пелосі провела зустріч із президентом Тайваню

Пелосі провела зустріч із президентом Тайваню
Джерело:  online.ua

Делегація США на чолі із спікером Палати представників Конгресу США Ненсі Пелосі прибула з візитом до Тайваню.

Джерело:  Reuters

Про що Пелосі говорила із президентом Тайваню

За словами Пелосі, наразі, як ніколи, вкрай важлива солідарність США та Тайваню та рішучість Вашингтону захищати демократичний уряд цієї країни від агресивної політики Китаю.

Ми дякуємо вам за ваше лідерство. Ми хочемо, щоб світ визнав це, - зазначила Пелосі.

Вона закликала до розширення міжпарламентського співробітництва.

Сьогодні світ стоїть перед вибором між демократією і автократією. Рішучість Америки зберегти демократію тут, на Тайвані, і в усьому світі залишається непохитною, - підкреслила американський політик.

Спікерка також заявила, що нове законодавство США, спрямоване на посилення американської індустрії чіпів для конкуренції з Китаєм, пропонує більше можливостей для економічного співробітництва США і Тайваню.

Президент Тайваню  Цай Інвень своєю чергою сказала Пелосі, що вона є одним з найвідданіших друзів Тайваню, і подякувала їй за непохитну підтримку на міжнародній арені.

Цай додала, що Тайвань є надійним партнером Сполучених Штатів і буде продовжувати працювати з США над зміцненням співпраці в галузі безпеки, економічного розвитку і ланцюжків постачання.

У той же час армія КНР розпочала навчальні стрільби в районі Тайванської протоки.

Стрільби ведуться з міста Сямень - найбільшого порту китайської провінції Фуцзянь. Повідомляється, що місцеві жителі бояться початку війни.

ВПС Народно-визвольної армії Китаю направили свої винищувачі Су-35 для перетину Тайванської протоки, повідомляє Центральне телебачення Китаю.

Міністерство оборони Тайваню заявило в середу, що китайські бойові стрілянини навколо демократичного острова цього тижня продемонстрували намір Пекіна зруйнувати регіональний мир та стабільність.

Тайвань підвищив рівень бойової готовності та своєчасно та належним чином відреагує на навчання, повідомив журналістам представник міністерства оборони.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?