Пелосі вже сьогодні може здійснити візит до Тайваню
Категорія
Світ
Дата публікації

Пелосі вже сьогодні може здійснити візит до Тайваню

Пелосі вже сьогодні може здійснити візит до Тайваню
Джерело:  online.ua

Спікер Палати представників Конгресу США Ненсі Пелосі вже 2 серпня може здійснити візит до Тайваню попре погрози Пекіну та зростання напруги в регіоні.

Джерело: Tvbs

Що відомо про поїзду Пелосі на Тайвань 

За інформацією ЗМІ, літак Пелосі має приземлитись в аеропорту Суншань на Тайбеї о 22:30 за місцевим часом (17:30 за Києвом).

Спікер Палати представників Конгресу США має намір зупинитись  у готелі Grand Hyatt, а вранці 3 серпня провести зустріч із керівниками Тайваню, зокрема, з очільником уряду Цай Інвень.

При цьому військове керівництво США виступило проти візиту Пелосі на Тайвань, побоюючись, що Китай може збити літак з американською політикинею.

При цьому Міноборони Тайваню вже посилило рівень бойової готовності на тлі можливого візиту спікера Палати представників США Ненсі Пелосі, а Пекін повідомив про початок військових навчань у Південно-Китайському морі.

За інформацією журналістів Reuters, Тайвань оголосив посилення бойової готовності сьогодні, зранку 2 серпня з терміном до 4-го числа поточного місяця.

Крім того, за даними місцевих ЗМІ, ВПС Тайваню вже перекинули додатково вісім винищувачів "Міраж-2000" французького виробництва на авіабазу в південно-східному секторі Тайдун.

Фото - wikipedia.org

Морське командування КНР повідомило, що проведе навчання від сьогодні з 00:00 та до 6 серпня 00:00 за місцевим часом. Тож на цей термін захід сторонніх кораблів за вказаними координатами буде заборонений.

У соцмережах вже активно публікують відео з рухом військової техніки у бік провінції Футзянь - вона знаходиться за 150 км від Тайваню.

Представник КНР в ООН Чжан Цзюнь заявив, що візит Пелосі на Тайвань підірве відносини Китаю і США.

Такий візит, мабуть, дуже небезпечний, дуже провокаційний. Якщо такий візит відбудеться, це також підірве відносини між Китаєм і Сполученими Штатами, - зазначив Чжан Цзюнь.

Він також заявив, що тенденція Тайваню до незалежності продовжує розвиватися і якщо не вжити відповідних рішучих дій, щоб зупинити це, то ситуація може вийти з-під контролю.

Чжан закликав Вашингтон дотримуватися своєї прихильності принципу одного Китаю, який, за його словами, президент США Джо Байден підтвердив під час телефонної розмови з китайським лідером Сі Цзіньпіном минулого тижня.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?