Пентагон готує вкрай неприємний сюрприз Путіну
Категорія
Світ
Дата публікації

Пентагон готує вкрай неприємний сюрприз Путіну

Пентагон готує вкрай неприємний сюрприз Путіну
Джерело:  online.ua

У США остаточно вирішили вивести частину американських військових з Німеччини. Їх планують перекинути ближче до російських кордонів, наприклад, в Румунію або Болгагрію. Глава Пентагону Марк Еспер уточнив, що мова йде про передислокацію Другого бронетанкового полку сухопутних військ. Він нагадав, що ключовим принципом американського оборонного відомства, як і раніше, є посилення стримування Росії, підкресливши, що зараз з'явилася реальна можливість розмістити американські війська в країнах Балтії. Про це Еспер заявив, вияступая в вашингтонській Атлантичній раді, передає ONLINE.UA з посиланням на пресслужбу американського оборонного відомства.

"У рамках підготовки до майбутньої зустрічі міністрів оборони НАТО я недавно провів двосторонні зустрічі з нашими союзниками, Румунією і Болгарією, щоб ще більше розширити нашу співпрацю в області оборони, обговорити способи оптимізації наших сил на континенті і посилення стримування Росії в Чорноморському регіоні. Тепер з'явилася реальна можливість направити 2-й кавалерійський полк до деяких з цих країн на постійній основі", - повідомив Еспер.

Глава Пентагону США підкреслив, що США вирішили знизити військову присутність тільки в Німеччині, а не в Європі. Тому Америка буде і далі підтримувати європейські країни і захищати від російської загрози. За словами Еспера, головними стратегічними супротивниками США є Росія і Китай, які створюють загрозу для національної безпеки США.

"Ми хочемо знизити військову присутність тільки в Німеччині, а не в Європі в цілому. Нам потрібно передислокувати сили, тому що знаємо про пов'язані з Росією загрози, з якими стикаються наші союзники. Йдеться просто про здоровий глузд. Не потрібно бути Наполеоном або генералом Макартуром, щоб подивитися на карту і усвідомити, що чим східніше в Європі розташована країна, тим більше ми можемо там зробити, щоб (перекинувши війська - ред.) заспокоїти наших союзників", - додав глава Пентагону.

Як відомо, Трамп ще влітку розпорядився вивести з ФРН 9500 американських солдатів і офіцерів, а максимальне число військовослужбовців США, які можуть одночасно знаходитися в Німеччині, обмежити 25 тисячами - до цього в Німеччині перебували 34,5 тисяч американських військових. Своє рішення Трамп пояснив тим, що не має наміру захищати Німеччину від Росії, яка платить Москві мільярди доларів на рік за енергію. До того ж глава США вказав на те, що ФРН не поспішає витрачати достатню кількість бюджетних коштів на внески в НАТО.

Раніше ONLINE.UA повідомляв, що Путін розмістив в Криму шість підводних човнів, чого цілком достатньо, щоб контролювати всю акваторію Чорного моря.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?