Пентагон озвучив строки навчання українських військових на танках Abrams
Категорія
Світ
Дата публікації

Пентагон озвучив строки навчання українських військових на танках Abrams

Пентагон озвучив строки навчання українських військових на танках Abrams
Джерело:  online.ua

Міністерство оборони США заявило, що українські військові зможуть розпочати навчання на американських танках Abrams протягом тижнів.

Джерело: речник Ради з нацбезпеки США Джон Кірбі на брифінгу

Коли розпочнеться навчання на Abrams для ЗСУ

Кірбі заявив, що Пентагону, ймовірно, знадобляться «тижні, а не місяці», щоб завершити план навчання для танків M1 Abrams і розпочати їх.

Кірбі додав, що придбання танків і завершення такого навчання займе місяці.

Скільки часу це займе? Я дійсно не можу сказати. Вони все ще працюють над цим. Ми не думаємо, що це займе занадто багато часу. Ви знаєте, я б сказав, що, можливо, тижні, а не місяці, перш ніж вони зможуть визначити деталі і почнуть запроваджувати режим тренувань, - сказав Кірбі.

Представник Білого дому заявив, що рішення надати Україні передові західні танкові системи було як дипломатичним, так і військовим зусиллям, зазначивши, що рішення про це «готувалося кілька тижнів».

У Пентагоні переконані, що Путін "використає зиму для перегрупування, зміни оснащення і підготовки до активізації бойових дій коли погода покращиться", тому США хочуть переконатися, що українці будуть готовими.

Ми не вказуємо Україні, як вона має вести бойові дії. Наша служба розвідки лише допомагає з інформацією. Ми постійно говоримо з українцями про їхні потреби. Сьогоднішнє рішення президента — наслідок багатьох розмов та консультацій американської сторони з українською, - сказав він.

Чи нададуть США Україні винищувачі

Кірбі запитали, чи планують США відповідати закликам України надати західні винищувачі. Він сказав, що не дивно, що українці продовжують шукати додаткові можливості.

Ми ведемо постійні дискусії з українцями щодо їхніх можливостей, і, як я вже сказав, ми розвиваємо їх у міру того, як змінюються умови. Не можна звинувачувати українців у тому, що вони хочуть все більше і більше систем. Це не вперше, коли вони говорили про винищувачі, але я не хочу робити жодних заяв з цього приводу, – сказав Кірбі.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?