Пентагон повідомив про підготовку до масштабної бойової операції на навчаннях НАТО
Категорія
Світ
Дата публікації

Пентагон повідомив про підготовку до масштабної бойової операції на навчаннях НАТО

Пентагон повідомив про підготовку до масштабної бойової операції на навчаннях НАТО
Джерело:  online.ua

Навчання НАТО Defender Europe 21, в яких беруть участь кілька десятків європейських країн, носять оборонний характер. У Пентагоні заявили, що на них підготують сили до масштабної бойової операції, яка буде запущена в разі потреби.

Джерело: пресслужба посольства США в Україні

Прессекретар Пентагону Джон Кірбі уточнив, що навчання проходять під керівництвом Сухопутних сил США в Європі і триватимуть до червня. Завершаться вони передислокацією сил і техніки, що базуються в Сполучених Штатах.

"Військові навчання" Defender Europe 21 "мають оборонний характер, орієнтований на стримування агресії, одночасно готуючи наші сили до реагування на кризу і проведення масштабних бойових операцій, якщо буде необхідно", - підкреслив Кірбі.

Навчання НАТО Defender Europe 21 - що відомо

  • Навчання Defender Europe 21 почалися 5 травня з проведення артилерійських стрільб на полігонах Естонії.

  • Вони присвячені розгортанню в Європі військ і військового обладнання з континентальної частини США на випадок кризи для захисту союзників.

  • У навчаннях беруть участь понад 30 тисяч військовослужбовців з 27 країн світу. Вони будуть проходити більш ніж у десяти державах на 30 полігонах.

  • Українські військові візьмуть участь в окремих заходах Defender Europe 21.

  • Велика частина навчань Defender буде зосереджена навколо Чорного моря і регіону Балкан.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?