Пентагон вперше замислився про постачання Україні винищувачів
Категорія
Світ
Дата публікації

Пентагон вперше замислився про постачання Україні винищувачів

Пентагон вперше замислився про постачання Україні винищувачів
Джерело:  online.ua

За словами координатора Ради національної безпеки США зі стратегічних комунікацій Джона Кірбі, Міноборони США уже розпочало попередню оцінку можливості передання Україні сучасних винищувачів.

Джерело: "Європейська правда"

США не відкидає можливість постачання Україні винищувачів

Як стверджує американський чиновник, Пентагон здійснює певну попередню оцінку щодо доцільності потенційного надання Україні винищувачів.

Він також звернув увагу на те, що це не станеться швидко з урахуванням того, наскільки складними ці літаки є в керуванні й утриманні.

Інтегрування й керування будь-якого літака, особливо вдосконаленого винищувача, є складною річчю, – попередив представник Білого дому.

Відповідаючи на питання журналістів про терміни надання Україні сучасних винищувачів, він вкотре повторив, що наразі мовиться винятково про попередню оцінку і "це не те, що станеться найближчим часом".

Фото — flickr.com

Що важливо розуміти, раніше Штати категорично відкидали можливість надання Україні західних літаків, натомість зосереджуючись на пошуках радянської авіації.

Однак нещодавно з'ясувалося, що США та їхні партнери розпочали вивчати можливість навчання українських пілотів у рамках довгострокових зусиль, щоб потенційно допомогти Києву створити оновлені Військово-повітряні сили.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?