Пентагон застеріг від оптимізму після відведення військ РФ від України
Категорія
Світ
Дата публікації

Пентагон застеріг від оптимізму після відведення військ РФ від України

Пентагон застеріг від оптимізму після відведення військ РФ від України
Джерело:  online.ua

Російське військове керівництво насправді могло не відвести чи відвести лише частково свої підрозділи та зброє від українських державних кордонів, вважають у Пентагоні.

Джерело: виступ речника Джона Кірбі

У Міністерстві оборони країни звернули увагу на продовження уважного спостереження за переміщеннями російських військ у регіонах, що межують з Україною.

У відомстві прямо зауважили, що зарано говорити про реальне відведення усіх підрозділів.

“Без поглиблення в деталі, адже ми не можемо тут говорити про інформацію розвідки, ми бачили деяке відведення частини російських військ від України. Занадто рано говорити та приймати за чисту монету твердження Росії про те, що те, що вони називали навчаннями, тепер завершилося, і вони відводять всіх назад”, - наголосив представник Пентагону.

Раніше на рівні американського міністерства звертали увагу на таку концентрацію військ біля кордонів України, що перевищує показники спостерігання за регіоном 2014 року.

“Я не збираюся вдаватися в конкретні цифри або формування військ з точки зору їх нарощування Росією. Ми, звичайно, чули, як росіяни заявляли, що вся справа в тренуваннях. Нам не зовсім ясно, що саме в цьому і полягає мета”, - коментував тоді поточні події Кірбі.

Ескалація конфлікту між Україною та Росією

На початку весни 2021 року російське командування раптово оголосило про надзвичайно масштабні військові навчання. Задля їх проведення у всі регіони, які межують з Україною, перекинули понад сотню тисяч солдатів, техніку, зброю.

Також мілітаризованим в умовах загострення став окупований Росією Крим.

У Кремлі посилалися планові маневри з усіма різновидами військ, які не несуть загрозу жодній іншій країні. На всі вимоги світової спільноти припинити загострення та перестати брязкати зброєю там відповіли — переміщувати війська своєю територією може кожна суверенна держава.

Пізніше Москва оголосила про відведення підрозділів через завершення нібито навчань, однак інші держави поставилися до цього із сумнівом.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?