Пентагон здивував світ неочікуваними планами
Категорія
Світ
Дата публікації

Пентагон здивував світ неочікуваними планами

Пентагон здивував світ неочікуваними планами
Джерело:  online.ua

Призначений діючим главою Білого дому Дональдом Трампом міністр оборони США Кріс Міллер вперше звернувся до співробітників Пентагону і розкрив їм свій неочікуваний план. В.о. глави Міноборони США заявив, що має намір завершити нескінченні війни за участю США за кордоном, так як американці втомилися від військових дій, які суперечать американським цінностям. Міллер вважає, що для Америки настав час покласти край конфліктам, зокрема, на Близькому Сході, тому він планує вивести американських військових з територій інших государтв. Таку заяву Міллер озвучив у своєму першому посланні збройним силам країни. Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на CNBC.

"Ця боротьба була і справді довгою, ми принесли величезну жертву, і багато втомилися від війни - я сам в числі таких людей, - однак зараз для нас настав найважливіший етап, який передбачає, що ми переведемо наші зусилля з лідерської на допоміжну роль . Ми - не такий народ, який постійно воює. Безперервні війни - це повна протилежність тому, за що ми стоїмо, і за що боролися наші предки. Все війни повинні бути закінчені ", - заявив в.о. міністра оборони США.

Він підкреслив, що зараз США переводять свої зусилля від лідируючої ролі до "ролі другого плану" і це стане вирішальним етапом для американців. На думку Міллера, для завершення війни потрібні компроміс і партнерство, але ж американці вже рішуче відповіли на виклик і "їм пора додому".

При цьому глава Пентагону запевнив, що Америка залишається прихильною завершення війни, яку терористична організація "Аль-Каїда" принесла в США в 2001 році.

"Ця війна не закінчена. Ми на порозі перемоги над "Аль-Каїдою" і її союзниками, але ми повинні уникнути нашої стратегічної помилки, допущеної в минулому, коли ми не змогли довести боротьбу до кінця", - підсумував Міллер.

Як відомо, Міллер був призначений на посаду в.о. глави Пентагону минулого тижня, після того, як Трамп раптово відправив у відставку міністра оборони Марка Еспера. Причиною звільнення Еспера стали його розбіжності з Трампом через протести проти расизму, які хвилею прокотилися по Америці.

Раніше ONLINE.UA повідомляв, що в США остаточно вирішили вивести частину американських військових з Німеччини. Їх планують перекинути ближче до російських кордонів, наприклад, в Румунії або Болгагрію. Колишній глава Пентагону Марк Еспер уточнював, що мова йде про передислокацію Другого бронетанкового полку сухопутних військ. Він нагадував, що ключовим принципом американського оборонного відомства, як і раніше, є посилення стримування Росії.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?