Під Харковом викрили тітушок, які працювали на користь російського агресора
Категорія
Україна
Дата публікації

Під Харковом викрили тітушок, які працювали на користь російського агресора

Під Харковом викрили тітушок, які працювали на користь російського агресора
Джерело:  online.ua

Силовики Служби безпеки України затримали угрупування “тітушок”, які планували влаштувати серію провокації на території Харківської області.

Джерело: пресцентр УСБУ в регіоні

За словами речника управління Владислава Абдули, “тітушки” прибули на Харківщину кількома автобусами та планували створити “картинку для росЗМІ”. Їх зупинили на в’їзді в рамках антитерористичних навчань, які ведуть спецслужби та правоохоронці.

“Автобуси з “тітушками” були затримані на під’їздах до Харкова з боку Донецька, Дніпра та Полтави. Всі ці особи є мешканцями інших регіонів України і не мають жодного відношення до Харківської області. За наявною інформацією, ці групи були направлені до Харкова на замовлення однієї з проросійських політичних сил України для проведення протестних акцій у місті, а також провокування громадського невдоволення та масових протиправних дій під час проведення чергової сесії Харківської міської ради”, - стверджує керівник пресслужби.

Таким чином ці проросійські сили передбачали дестабілізувати суспільно-політичний баланс у регіонів, а також дати привод російським ЗМІ показати деструктивну “картинку” з України. Зокрема, ця картинка могла бути використана для обґрунтування ймовірної російської агресії.

“Координаційна група Антитерористичного центру відслідковує можливі спроби радикальних угруповань зловживати правом громадян на проведення масових заходів, метою яких є провокування заворушень та інших дій антигромадської спрямованості. КГ АТЦ реагує на факти здійснення будь-яких злочинів. Ми вживаємо відповідні заходи з їх припинення, проведення невідкладних слідчих дій та направлення матеріалів за підслідністю”, - резюмував Абдула.

В СБУ нагадали, що антитерористичні навчання безпосередньо проводить спецслужба, Нацполіція, Нацгвардія, Держприкордонслужба, обласна прокуратура. Їх мета — збереження миру та недопущення провокацій, дестабілізації ситуації.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?