Підприємець попередив про нову шахрайську схему в Україні
Категорія
Україна
Дата публікації

Підприємець попередив про нову шахрайську схему в Україні

Підприємець попередив про нову шахрайську схему в Україні
Джерело:  online.ua

Відомий підприємець Василь Хмельницький розповів про нову смеху, яку використовують шахраї, щоб виманити гроші в українців. 

Джерело: Фейсбук-сторінка Василя Хмельницького

Підприємець розкрив нову схему шахраїв в Україні

За словами Василя Хмельницького, 20 січня сотні українських підприємців отримали з фейкового акаунту нібито від його імені пропозицію купити квиток на закриту зустріч з відомих інвестором Уорреном Баффетом у Києві.

Звучить смішно, правда? Якби кілька людей з мого оточення не перевели шахраям по 800 доларів. Я не раз казав, що головний навик в сучасному світі — це критичне мислення. Будь-яка інформація, яка надходить до вас із будь-яких джерел, вимагає перевірки. Я радий, що більшість людей піддали сумніву цю пропозицію та перевірили факти. Уоррен Баффет у розпал пандемії прилітає до Києва, щоб зустрітися з українськими підприємцями. Звучить як казка, - зазначив український бізнесмен.

Він також вирішив розлого пояснити українцям, чому це неможливо:

1. Баффету 91 рік. Прилетіти до Києва у розпал пандемії заради зустрічі з українськими підприємцями йому не дозволило б здоров'я.

2. В Україні зараз складна ситуація і з Covid-19, і геополітична. Навряд чи хтось буде летіти на зустріч з бізнесом з іншого континенту.

3. Якби я проводив такого рівня подію, то точно не в модному київському ресторані, а в нашому інноваційному парку UNIT.City

4. Будь-яка інформація йшла б або від мене офіційно, або від моєї команди. А не від громадянина Узбекистану.

5. Мені 55 років і я занадто добре знаю, як пишеться моє прізвище, щоб робити в ньому помилки.

Вчора я дізнався, що таке інтернет-шахрайство, зломи соцмереж та розводи з фейкових акаунтів зустрічаються дуже часто. Тому будьте пильні, бережіть свій час та гроші. І завжди перевіряйте інформацію. Навіть якщо вам пише той, кого ви знаєте особисто. Вперше прошу поділитись постом, щоб залишити менше шансів шахраям, - підсумував Василь Хмельницький.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?