Підрив Каховської ГЕС. У Херсоні за ніч вода впала на 20 сантиметрів
Категорія
Україна
Дата публікації

Підрив Каховської ГЕС. У Херсоні за ніч вода впала на 20 сантиметрів

Підрив Каховської ГЕС. У Херсоні за ніч вода впала на 20 сантиметрів
Джерело:  online.ua

На правому берегу Херсонської області знизився рівень затоплення після підриву росіянами Каховської ГЕС. За минулу ніч вода впала на 20 см.

Джерело: Херсонська ОВА

Ситуація у Херсонській області

Голова ОВА Олександр Прокудін повідомив, що на ранок 9 червня в області вода тримається на відмітці 5,38 метра, в Херсоні - 5,35 метра. За ніч вода впала на 20 см.

Затоплено 3 624 будинки в 32 населених пунктах Херсонщини.

Евакуювали за чотири дні вдалося 2 352 людини і 550 тварин.

Голова ОВА також звернувся до херсонців, які проживають у зоні підтоплення. Він закликав їх невідкладно виїжджати і не наражати себе на смертельну небезпеку.

Усі служби працюють цілодобово, кожен тримає свій фронт − і ніхто не жаліється. Єдине, чого нам бракує − це лише часу. 24 годин на добу мало, щоб вирішити усі питання.

Охочим евакуюватися звертатися на гарячу лінію ОВА за номером 0 800 33 09 51 або 0 800 101 102.

Водночас Херсонська ОВА через погіршення безпекової ситуації та постійні обстріли просить волонтерів з човнами, які планували долучитися до рятувальної операції, утриматися від відвідування міста.

За необхідності ми окремо повідомимо, якщо буде потреба в такій допомозі! Нині достатньо сил, щоб рятувати людей та тварин із затоплених територій, - повідомили там.

Підрив Каховської ГЕС росіянами

Вночі 6 червня російські війська підірвали дамбу Каховської ГЕС, зруйнувавши машинну залу та греблю.

За словами Укргідроенерго, станція відновленню не підлягає.

Неконтрольоване зниження рівня водосховища є додатковою загрозою для тимчасово окупованої Запорізької АЕС, проте наразі там стабільна ситуація.

8 червня в Херсонську область приїхав президент Володимир Зеленський. Він провів координаційну нараду щодо ліквідації наслідків підриву греблі Каховської ГЕС.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?