Підрозділи ППО відбили наймасштабнішу атаку БпЛА армії РФ по Києву
Категорія
Україна
Дата публікації

Підрозділи ППО відбили наймасштабнішу атаку БпЛА армії РФ по Києву

Підрозділи ППО відбили наймасштабнішу атаку БпЛА армії РФ по Києву
Джерело:  online.ua

За інформацією керівника КМВА Сергія Попка, вніч на 28 травня сили ППО збили над Києвом більше 40 безпілотників злочинної армії РФ.

Джерело: Telegram Сергія Попка

Що відомо про наслідки наймасштабнішої атаки окупантів дронами по Києву 

Сьогодні ворог вирішив "привітати" киян з Днем Києва за допомогою своїх смертоносних БПЛА. Попередньо, це була наймасованіша з початку повномасштабного вторгнення атака дронами на столицю, а саме - баражуючими боєприпасами "Shahed". Напад здійснювався в кілька хвиль, а повітряна тривога тривала понад 5 годин, - зазначив Попко.

За попередньою інформацією, сили ППО збили у небі над українською столицею більше 40 ворожих безпілотників.

Зазначається, що внаслідок падіння уламків збитих БпЛА у різних районах Києва зафіксовані жертви та руйнування.

Зокрема, у Голосіївському районі уламки збитих БпЛА впали на 7-поверхову нежитлову будівлю. Внаслідок цього одна людина загинула і ще одна отримала поранення і була госпіталізована.

Також спалахнула пожежа на даху одного з торгівельних центрів і на території будівництва.

Зафіксований спалах на території підприємства, спалахнули склади готової продукції, руйнування на площі 1 тис кв. м є один постраждалий.

У той же час у Печерському районі спалахнув дах одного з будинків. У Дарницькому районі вибило шибки та пошкодило двері одного з магазинів.

На всіх місцях працюють екстрені служби, і дані оперативної інформації потерпілих та руйнувань оновлюються та уточнюються постійно, - зазначив Попко.

Що відомо про нічну атаку на Київ 

У ніч проти 28 травня у Києві пролунала серія вибухів на тлі масштабної повітряної тривоги в Україні. Сили ППО збивали ворожі дрони, які окупанти направляли на столицю кількома групами та хвилями.

Українські військові збили всі безпілотники противника - жоден не вдарив по цілях у місті. Втім, у результаті падіння уламків БПЛА у Києві сталися руйнування та пожежі у низці районів.

Сигнали про загрозу ворожих ударів з повітря у столиці та області скасували лише майже о пів на сьому ранку.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?