Підтримка України об'єднала розколоті США — американські політики
Категорія
Політика
Дата публікації

Підтримка України об'єднала розколоті США — американські політики

Підтримка України об'єднала розколоті США — американські політики
Джерело:  online.ua

За словами низки авторітетних американських політиків, які виступили на Kyiv Jewish Forum, саме підтримка України на тлі розв'язаної Кремлем злочинної війни об'днала політичні кола в США та допомогла подоляти поляризованість. Таким чином Україна і надалі отримуватиме підтримку обох партій Конгресу.

Джерело: Kyiv Jewish Forum

Підтримка України знову об'єднала США 

За словами колишнього сенатора від штату Коннектикут Джозефа Лібермана, для громадян Америки війна в Україні - дуже далеко, однак американці з власного історичного досвіду знають, як важливо виборювати свободу.

Я думаю, що народ Америки з самого початку відреагував на мужність і готовність українців боротися за свою свободу і незалежність. Це так само, як люди, що заснували Америку наприкінці 18-го століття, були мотивовані боротися за свою свободу, і цей дух досі живий в американському народі, - зазначив Ліберман.

Колишній радник з питань нацбезпеки президента США Роберт О'Браєн зазначив, що США зараз - дуже поляризована країна, але одна з речей, яка її об'єднує, - двопартійна підтримка України, яка продовжиться.

Я не бачу, щоб вона припинилась. Але я думаю, для українського уряду дуже важливо, щоб його дипломатія в Америці працювала з обома партіями. Також важлива боротьба з корупцією в Україні, щоб американський народ і європейці розуміли, що зброя, яка йде в Україну, потрапляє до солдатів на передовій, - підкреслив О'Браєн.

У той же час радник президента України, керівник вашингтонського офісу юридичної фірми Asters Ендрю Мак зазначив, що двопартійна підтримка виявилася набагато сильнішою, ніж можна було очікувати, адже у перші тижні після вторгнення Росії бажання надавати Україні зброю не було.

О'Браєн зазначив, що і Європа також має зробити реальний внесок у боротьбу України.

Американці не можуть займатися війною в Європі більше, ніж європейці. Їм дійсно потрібно об'єднатися і надати Україні таку ж підтримку, яку надають американці, тому що, якщо Європа відступить або якщо Європа захоче повернутися до того, як було (особливо Німеччина) з росіянами, це дуже ускладнить подальшу підтримку в Америці, - підкреслив він.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?