Пісторіус закликав почекати рішення щодо передачі Україні танків Leopard
Категорія
Світ
Дата публікації

Пісторіус закликав почекати рішення щодо передачі Україні танків Leopard

Пісторіус закликав почекати рішення щодо передачі Україні танків Leopard
Джерело:  online.ua

Міністр оборони Німеччини Борис Пісторіус закликав до терпіння щодо необхідного розгляду питання про можливі поставки Leopard в Україну. За його словами, це рішення потребує зважування наслідків.

Джерело: Борис Пісторіус в ефірі німецького телеканалу ARD

Рішення щодо поставки Leopard буде незабаром

Федеральний міністр оборони Борис Пісторіус став на захист процесу обговорення федеральним урядом питання про постачання Україні танків Leopard -2.

Це не просто питання доставки чи непоставки цих танків, а й зважування наслідків бездіяльності, а також дії, — сказав він.

На думку міністра, Німеччина, як "нація леопарда", несе особливу відповідальність, "яку ми повинні виконати".

Leopard — важка броньована зброя, яка також може використовуватися в наступальних цілях. І ви повинні дуже ретельно подумати, коли залучати їх до цієї події.

Він вважає, що в інтересах Німеччини та Європи робити це обережно та збалансовано, "а не поспішно чи легковажно".

Пісторіус додав, що рішення "приймаються тоді, коли належно - і це відбувається в канцелярії".

Міністр оборони сказав, що, серед іншого, йдеться про питання безпеки німців та уникнення вступу у війну і "водночас про підтримку України усіма силами, щоб виграти цю війну".

Рішення буде найближчим часом. Але це залежить від багатьох факторів. Є й інші держави, які можуть зробити свій внесок, - сказав він.

Пісторіус зазначив, що на зустрічі у Рамштайні, не всі погодилися щодо танків.

Були країни, які чітко сказали, що ми не зайшли настільки далеко з нашим рішенням, і ми не розглядали це в наших кабінетах. Це процес, який триває, і Німеччина не ізольована, - сказав він.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?