Північна Македонія повернула придбані в України чотири Су-25
Категорія
Світ
Дата публікації

Північна Македонія повернула придбані в України чотири Су-25

Північна Македонія повернула придбані в України чотири Су-25
Джерело:  online.ua

Чотири військові літаки "СУ-25", які Македонія придбала в України під час конфлікту 2001 року за чотири мільйони євро, цими днями передали Україні. Йдеться про літаки, які Македонія планувала продати ще в 2004 році.

Джерело: MKD

Македонія передала Україні літаки

У Міноборони Македонії передачу не підтвердили і не спростували.

Точні деталі всіх рішень, їх зміст і пояснення будуть розсекречені і прозоро опубліковані. Прийняті на сьогодні рішення не погіршують боєготовність нашої армії.

Під час конфлікту в Македонії в червні 2001 року Македонія закупила в України чотири бойові літаки СУ-25, три одномісних і один двомісний. Літаки призначені для безпосередньої підтримки піхоти, а під час конфлікту здійснили кілька бойових вильотів на підтримку наземних дій македонських сил безпеки.

Згідно з отриманою інформацією, ремонти літаків проводяться українськими військовими інженерами, що свідчить про те, що це робиться для того, щоб доставити їх в Україну, як пожертву з нашої сторони, щоб вони були готові до використання на фронті, - повідомляють джерела видання.

Навесні 2003 року міністерство оборони Македонії заявило, що потреба в бойових літаках відпала, і в 2004 році літаки були готові до продажу.

У 2011 році в Міноборони знову почали думати про модернізацію літаків за стандартами НАТО. Але і ця ідея провалилася.

У Повітряних силах ЗСУ прокоментували передачу літаків від Македонії, зазначивши, що не можуть розкривати інформацію про поставки.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?