Північна Македонія вирішила передати ЗСУ радянські танки Т-72
Категорія
Світ
Дата публікації

Північна Македонія вирішила передати ЗСУ радянські танки Т-72

Північна Македонія вирішила передати ЗСУ радянські танки Т-72
Джерело:  online.ua

29 липня офіційно стало відомо, що влада Північної Македоної вирішила передати Україні радянські танки Т-72, які планувала знімати з озброєння ближчими роками.

Джерело: македонське видання  РТС

Північна Македонія віддає ЗСУ радянські танки Т-72

Македонське оборонне відомство уже підтвердило передачу Україні танків Т-72 після того, як у соцмережах з’явилися кадри з колоною техніки.

За словами представників Міноборони, танки були на озброєнні у підрозділі, який невдовзі розформують.

Що важливо розуміти, рішення передати їх Україні додатково аргументували тим, що ще за кілька років ця техніка стане застарілою і її все одно потрібно замінювати сучасними. Скільки танків передають Україні, поки не повідомили.

За попередніми даними, армія Північної Македонії має на озброєнні близько 30 танків Т-72.

Фото — wikipedia.org

Як уже згадувалося раніше, нещодавно стало відомо про передачу Польщею танків PT-91 Twardy. Про це повідомив речник Агентства озброєнь Міністерства національної оборони Польщі Кшиштоф Платек.

За його словами, офіційна Варшава заповнить прогалину, яка утворилась через передачу танків Україні, серед іншого, поставками танків з Південної Кореї.

Пробіл у понад 200 танків Т-72, пробіл у певній кількості PT-91, щодо нього я не можу сказати кількість, буде заповнений повністю, і навіть з подвоєною силою, тому що це танки набагато вищого рівня якості, - повідомив Платек.

  Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?