Планували диверсії в Польщі. Викрито російську шпигунську мережу
Категорія
Політика
Дата публікації

Планували диверсії в Польщі. Викрито російську шпигунську мережу

Планували диверсії в Польщі. Викрито російську шпигунську мережу
Джерело:  online.ua

Агентство внутрішньої безпеки Польщі зламали російську шпигунську мережу, яка планувала диверсійну діяльність на території країни.

Джерело: RMF

Шпигунська мережа РФ у Польщі

Як повідомляється, затримана польськими службами група планувала вести підготовку до диверсійної діяльності на території Польщі.

У медіа паявляють про затримання Агентством внутрішньої безпеки шістьох осіб.

Повідомляється, що всі вони є іноземцями, що прийшли “з-за східного кордону” Польщі. Вони, за словами видання, збиралися працювати на замовлення російських спецслужб.

Затримання відбулося після виявлення прихованих камер на важливих трасах і залізничних вузлах. Камери, за повідомленням джерела, фіксували рух на коліях і передавали зображення в мережу.

Фіксація відбувалась переважно на ділянках залізничних шляхів у Підкарпатському воєводстві, в тому числі в районі аеропорту в Ясьонці поблизу Жешува.

Як відомо це головний пункт передачі західної зброї та боєприпасів для України.

Після інциденту співробітники польських служб та поліції були приведені в режим підвищеної готовності.

Особлива увага приділяється охороні стратегічно важливих залізничних шляхів та посиленню захисту ключових об'єктів критичної інфраструктури.

Російські шпигуни за кордоном

12 квітня минулого року у Польщі також було затримано шпигуна, який виявився громадянином Росії. Він вів розвідувальну діяльність на шкоду Польщі. Чоловіку було висунуто звинувачення. Суд ухвалив рішення взяти його під варту.

В грудні 2022 року Був заарештований офіцер німецької розвідки, який мав доступ до надсекретної інформації про війну в Україні. Він підозрюється у передачі даних Росії. Чоловік перевірявся на можливість шантажу чи ідеологічно вмотивованого шпигунства, адже доказів отримання ним коштів від РФ не знайдено.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?