По всій Україні підготовили спеціальні пункти на випадок тривалих відключень світла
Категорія
Україна
Дата публікації

По всій Україні підготовили спеціальні пункти на випадок тривалих відключень світла

По всій Україні підготовили спеціальні пункти на випадок тривалих відключень світла
Джерело:  online.ua

Президент Володимир Зеленський зазначив, що на випадок тривалих відключень електроенергії по всій Україні вже підготовлено понад 4 тис "пунктів незламності", де люди зможуть отримати безкоштовний інтернет, тепло, воду, зарядку телефона та інше.

Джерело: звернення президента України

Що відомо про пункти незламності під час тривалих відключень світла 

Розгортаємо по всій країні й наш новий проект підтримки людей - "Пункти незламності". За підсумками цього дня, підготовлено вже понад чотири тисячі таких пунктів. Заплановано - ще більше, - зазначив голова держави.

За словами Зеленського, у разі нових масованих ракетних атак російської окупаційної армії то за умови необхідності тривалих відключень електроенергії будуть розгорнуті відповідні пункти підтримки і допомоги населенню.

Там цілодобово та безкоштовно будуть надаватись усі базові послуги: електрика, мобільний зв’язок та інтернет, тепло, вода, аптечка. Пункти працюватимуть обов’язково - при всіх обласних та районних адміністраціях, також при школах, будівлях ДСНС тощо.

Президент заявив, що працює спеціальний  сайт, на якому розміщено мапу таких пунктів по всій країні. На сайті та в усіх "Пунктах незламності" можна буде дізнатись, де працює найближче АЗС, банківське відділення, аптека, магазин.

Усі ми маємо бути готовими до будь-яких сценаріїв, враховуючи, які терористи воюють проти нашого народу і що вони намагаються зробити. Впевнений: допомагаючи один одному, всі ми разом зможемо пройти цю зиму, - зазначив Зеленський.

Між тим гендиректор енергетичної компанії YASNO Сергій Коваленко зазначив, що Через постійні ракетні обстріли російської армії, у всіх регіонах України НЕК "Укренерго" застосовує стабілізаційні відключення світла згідно з графіками. Але іноді відбуваються екстренні відключення електроенергії, зокрема, через погодні умови.

Зима, як ми вчора побачили в Києві, йде зі своїми сюрпризами. Дощ замерзав на деревах, дорогах і дротах. Така погода є небезпечною, стається чимало локальних аварі, - зазначив Коваленко.

Він надав декілька порад, як треба діяти, якщо у вас немає світла, а ви не знаєте причини:

  • Перевірити графіки відключення електроенергії за вашою адресою на сайті YASNO.

  • Перевірити на наявність локальної аварії. Якщо у вас локальна аварія, то після того, як ви введете свою адресу, над графіком ви побачите відповідне повідомлення та час орієнтовного відновлення постачання.

  • Якщо екстрене відключення - то над графіком буде повідомлення про нього і те, що графіки в цей час не застосовуються.

  • Якщо у вас відсутнє світло не по графіку і ніякого додаткового статусу нема - можливо, є проблема в межах будинку чи ЖК. Запитайте деталі у свого ОСББ або напишіть у соцмережі енергетичної компанії. Так ви зможете гарантовано отримати відповідь.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?