Подоляк назвав причину вбивства консультанта делегації України Кірєєва
Категорія
Політика
Дата публікації

Подоляк назвав причину вбивства консультанта делегації України Кірєєва

Подоляк назвав причину вбивства консультанта делегації України Кірєєва
Джерело:  online.ua

За словами радника очільника ОПУ Михайла Подоляка, вбивство одного із консультантів делегації України Дениса Кірєєва, якого СБУ звинуватила нібито у держзраді, було пов'язане із поганою координацією українських спецслужб на початку повномасштабного вторгнення РФ в Україну.

Джерело:  Delfi

Подоляк прокоментував скандал навколо вбивства Кірєєва

Михайло Подоляк звертає увагу на те, що Денис Кірєєв мав стосунок до Головного управління розвідки, а його вбивство було пов'язане з тим, що не було єдиної координації між ГУР та СБУ.

Були певні претензії до нього з одного боку, з іншого не встигли ці претензії врегулювати в діалоговому форматі, це не пов'язано з роботою делегації і з переговорним процесом. Він не був агентом Росії, - наголосив представник команди Володимира Зеленського.

Як стверджує Михайло Подоляк, команда російського диктатора Володимира Путіна потім спробувала виставити Кірєєва своїм агентом, однак він не був пов'язаний з ворогом.

Керівництво Служби безпеки України поки не хоче коментувати вбивство Дениса Кірєєва, оскільки провадження веде Державне бюро розслідувань.

Що відомо про вбивство Дениса Кірєєва

Нещодавно авторитетне видання "The Wall Street Journal", з посиланням на фінансові й розвідувальні документи та інші зібрані матеріали, повідомило, що Денис Кірєєв напередодні вторгнення РФ попередив керівництво ГУР про план Путіна взяти українську столицю.

Як вдалося дізнатися журналістам, у нього були зв'язки з європейськими розвідувальними службами, а також із російськими військовими та урядовцями.

Усю інформацію, яку дізнавався Кірєєв, він передавав очільнику ГУР Кирилу Буданову.

Буданов не приховує, що саме попередження Кірєєва дало Україні кілька дорогоцінних годин, щоб перекинути війська і захистити столицю.

Глава ГУР сам запропонував Кірєєву взяти участь у переговорах між Україною та РФ.

Після вбивства Кірєєва український лідер Володимир Зеленський підписав документи про його нагородження посмертно медаллю за "винятковий внесок у захист державного суверенітету та державної безпеки".

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?