Politico назвало Зеленського найвпливовішою людиною Європи
Категорія
Україна
Дата публікації

Politico назвало Зеленського найвпливовішою людиною Європи

Politico назвало Зеленського найвпливовішою людиною Європи
Джерело:  online.ua

Американське авторитетне видання Politico визнало українського лідера Володимира Зеленського найвпливовішою людиною Європи у 2022 році.

Джерело:  Politico

Зеленський став найвпливовішою людиною Європи за версію Politico

Редакція видання з іронією звертає увагу на те, як європейські лідери, які перемагають на виборах, "біжать до Києва, щоб сфотографуватися з урочистим 44-річним чоловіком у його тепер культовій оливково-зеленій футболці".

Стояти поруч з ним – ось як політики прагнуть, щоб їх бачили. Зеленський переконав решту Європи в тому, що її майбутнє пов'язане з Україною – в це мало хто вірив до вторгнення Росії в лютому. Його комунікативні навички були ключовими. Його риторика чітко вказує на зловмисність російського режиму, проти якого він бореться, розвіюючи віру значної частини Європи – особливо Берліну і Парижу – в те, що Москва може бути партнером, - йдеться в матеріалі Politico.

Варто також зазначити, щодо рейтингу найвпливовіших людей Європи, який очолив президент України, редакція американського ЗМІ включила 28 осіб: 18 чоловіків та 10 жінок.

Фото - скриншот

Що також цікаво, першу половину місць у списку Politico займають політики, решту 14 – дипломати, економісти, освітяни і кліматологи.

Що важливо розуміти, медіа сформувало свій список на основі експертних знань та уявлень своїх журналістів, а також впливових людей, з якими вони спілкуються.

Як уже згадувалося раніше, у 2021 році рейтинг Politico очолив Маріо Драгі, який тоді був прем’єр-міністром Італії.

Не можна також не згадати про те, що 7 грудня впливовий американський журнал Time назвав Володимира Зеленського та "дух України" символом 2022 року.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?