Політолог назвав головну передумову розпаду Росії
Категорія
Політика
Дата публікації

Політолог назвав головну передумову розпаду Росії

Політолог назвав головну передумову розпаду Росії
Джерело:  online.ua

Чимало іноземних політичних експертів та аналітиків неодноразово озвучували прогнози, що на Росію чекає громадянська війна та неминучий розпад. Український політолог, який спеціалізується на роботі з ІПСО та контрпропагандою, Олександр Антонюк зазначає, що подібний розвиток подій справді можливий, але за певних умов.

Джерело:  ютуб-канал online.ua

Що може призвести до громадянької війни та розпаду РФ

На переконання Олександра Антонюка, заворушення у Росії відбудуться лише тоді, коли почнуть мобілізовувати заможні верстви населення.

Перша хвиля часткової мобілізація пройшла у надзвичайно бідних регіонах. А кому у Росії потрібні бідні люди? Тобто вони ідуть своєрідно. зачисткою. Там алкоголь… Як Путін казав? Замість того, щоб здохнути від алкоголю, то краще в окопах. Тобто йде така пропаганда. Це ж я так перефразовую. Але суть та ж. Зараз почнеться складніша мобілізація, враховуючи, що вони зараз собі поставили за мету мобілізувати 500 тисяч, навіть до мільйона. Це означає, що вони почнуть відловлювати людей у більш заможніших регіонах та в більших міста. І зрозуміло, що це вже інша категорія населення, вона буде по-іншому реагувати, — пояснює політолог.

Антонюк наголошує, що коли розпочнеться повноцінна мобілізація у Москві та інших великих містах Росії, то народ нарешті почне розплющувати очі. І не лише народ, але й оточення Путіна.

Російська Федерація багата на історію двірцевих переворотів. Давайте не забувати, що велика кількість чиновників або членів команди Путіна володіють приватними арміями. І ми з вами вже бачимо, наскільки, до прикладу, між "вагнерівцями" і Міноборони РФ є протистояння. Й коли ми бачимо з вами кадрові ротації, то я схильний думати, що кадрові ротації проходять не тільки тому, що хочуть змінити тактику. Це уже війна всередині команди Путіна, — наголошує експерт.

Окрім того, чим довше триває війна, тим більше росіян будуть повертатися додому без рук та ніг, або ж взагалі більшість з них не повернуться ніколи до своїх родин.

За словами Олександра Антонюка, після цього почнуться хвилі материнських рухів. Спочатку воно почнеться зі страхом, потім більш агресивно, й російський диктатор від цього уже не зможе сховтаися.

Ба більше, у росіян впаде мотивація воювати в Україні.

Далі почнеться кон’юнктурна боротьба, знову ж таки, між приватними арміями, Міністерством оборони і ФСБ РФ - вони почнуть ще в себе на території один одного підстрілювати. Таким чином рано чи пізно дійде до того, що Росія перейде у фазу протистояння у громадянській війні. Тобто воювати буде не просте населення, а той, в кого є у руках зброя. Тобто це бандитизм, мародерство тощо. І таким чином почне розкачуватися ситуація, а ще під таким тиском санкцій. Я припускаю, що може відбутися двірцевий переворот. Оце важливий момент. Це жодним чином не говорить про те, що Росія одразу стане демократичною. Ні, абсолютно. Але це стане певною передумовою. І коли росія почне тонути в смуті – це буде передумова до хвилі парадів сувернітетів. Тому що кожен, хто зможе відхопити ту чи іншу ділянку, територію, все рівно якийсь бізнес-активи, він захоче бути подалі від Москви, - пояснює Олександр Антонюк.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?