Політолог пояснив заяву Мішеля про "2-3 вирішальних тижні" війни в Україні
Категорія
Політика
Дата публікації

Політолог пояснив заяву Мішеля про "2-3 вирішальних тижні" війни в Україні

Політолог пояснив заяву Мішеля про "2-3 вирішальних тижні" війни в Україні
Джерело:  online.ua

Нещодавно очільник Євроради Шарль Мішель заявив, що найближчі два-три тижні у війні в Україні будуть вирішальними. Окрім того, він закликав надати ЗСУ більше зброї, включно з танками. Неочікуваний прогноз європейського лідера пояснив політолог, який спеціалізується на роботі з ІПСО та контрпропагандою, Олександр Антонюк. 

Джерело:  ютуб-канал online.ua

Що може означати заява глави Євроради про вирішальні тижні війни в Україні

На переконання Олександра Антонюка, прогноз Шарля Мішеля не є відображенням об'єктивної реальності на полі бою в Україні.

Це просто ще одна спроба впливового єропейського політика привернути увагу світу до війни, а також прискорити військову допомогу ЗСУ.

Давайте так, ми щодня чуємо про якийсь новий період. В лютому ми чули про один, перший тиждень. Найпереломніший момент, все-таки, я вважаю, був перший тиждень, навіть не перший тиждень, перших три тижні. Це коли Київ був оточений. І з моменту, коли ми витиснули окупантів з Київської області, стало цілком зрозуміло, що далі ми будемо мати затяжну війну, але столиця не взята. Відповідно перший бліцкриг, оцей момент, Україна вистояла. Перший шок минув. Далі ми почали переламувати ситуацію, визволяючи Чернігівську область, Харківську область, зараз Херсон визволили. Тобто це вже питання стоїть нашої наснаги, крові і, знову ж таки, підтримки, - пояснює політолог.

Експерт звертає увагу на те, що наразі для України та кожного українця, кожний день війни - це виклик, адже щодня Росія обстрілює наші міста, щодня ми маємо втрати з боку цивільного населення, Збройних сил України.

Оцінка, наприклад, коли ти знаходишся на передовій, вона одна. Трошки інша оцінка, коли ти знаходишся в Києві. І кардинально по-іншому ти оцінюєш ситуацію, коли ти знаходишся в Європейському союзі, в теплому кабінеті. Так, до честі, і пан Мішель приїжджає до нас, і був от Борис Джонсон. Це дає нам підсилення, формує інформаційний тренд і серед істеблішменту різних країн в тому, що все ж таки війна у нас серйозна. Вона не те, що несправедлива, вона злочинна навіть з огляду на методику її ведення. І я думаю, що тут якраз те, що вони сюди приїжджають, дозволяє нам використовувати оці візити, щоб і надалі намагатися змінювати позицію тих чи інших політичних лідерів, - наголошує Олександр Антонюк.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?