Половина країн G20 не підтримують санкції Заходу проти РФ
Категорія
Політика
Дата публікації

Половина країн G20 не підтримують санкції Заходу проти РФ

Половина країн G20 не підтримують санкції Заходу проти РФ
Джерело:  online.ua

За інформацією журналістів Bloomberg, близько половини країн Великої двадцятки не підтримують введені Заходом санкції проти РФ за війну в Україні.

Джерело:  Bloomberg

Чому половина країн G20 виступають проти антиросійських санкцій Заходу

Журналісти зазначають, що країни-члени Великої двадцятки не настільки активно виступають на підтримку України, як країни G7.

За даними видання, високопоставлені чиновники із західних країн напередодні вирушили в турне по Південно-Східній Азії та Африці, щоб створити більшу коаліцію проти РФ, але не отримали згоди. Частина держав G20 хоч і не допомагають Москві обійти санкції, але виступили проти її економічної ізоляції.

Головним опонентом Росії виявився Китай. Після початку війни в Україні Пекін в рази збільшив витрати на російські енергоресурси.

Така позиція G20 унеможливлює ініціативу США щодо обмеження світових цін на нафту з Росії.

Між тим посол України в Канаді Юлія Ковалів закликала владу цієї країни відмовитись від ремонту ще п’яти турбін російського газопроводу "Північний потік 1".

Росія відповідальна за організацію газової кризи в Європі. Якщо причина винятку полягала в тому, щоб не дозволити Росії звинуватити санкції в перебоях з газопостачанням, то тепер більш ніж ясно, що додаткові 5 турбін, які незабаром дозволять обслуговувати в Канаді, Росія перетворить на інструмент приниження. Ми закликаємо вас: не ловіться на цю наживку, - зазначила Ковалів.

Юлія Ковалів (фото - facebook.com/yuliya.kovaliv)

За її словами, логіка умиротворення кремлівських агресорів не працювала і не буде працювати.

Не забувайте, що з моменту видачі дозволу Росія здійснила низку жахливих воєнних злочинів - атакувала торговий центр у Кременчуці, Одеський морський порт, убила понад 50 військовополонених "Азовсталі" й більш як 160 мирних жителів лише за 3 тижні, - зазначила український дипломат.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?