Польща передасть Україні 60 модернізованих танків на додачу до Leopard
Категорія
Світ
Дата публікації

Польща передасть Україні 60 модернізованих танків на додачу до Leopard

Польща передасть Україні 60 модернізованих танків на додачу до Leopard
Джерело:  online.ua

Польща передасть Україні ще 60 танків на додачу до 14  Leopard 2. З них 30 - основний бойовий танк Польщі PT-91 Twardy.

Джерело: прем'єр-міністр Польщі Матеуш Моравецький в інтерв'ю каналу CTV News

Моравецький анонсував передачу Україні ще 60 танків

Моравецький сказав, що Польща намагається подавати приклад іншим країнам у своїй допомозі Україні.

Польща першою півроку тому відправила 250 танків, а то й більше. Зараз ми готові відправити 60 наших модернізованих танків, з них 30 ПТ-91. І крім цих танків, 14 танків, танки Leopard 2, якими ми володіємо.

PT-91 Twardy - є основним бойовим танком Польщі. Він заснований на ліцензійному варіанті радянського Т-72М1. Станом на 2010 рік, Польща мала 232 PT-91.

Невідому кількість танків PT-91 Twardy Україна вже отримала від Польщі влітку 2022 року.

Моравецький сказав, що якщо партнери не хочуть, щоб Україна зазнала поразки, то мають бути дуже відкритими та сміливими у підтримці України.

Це були аргументи, а також якщо Україні, не дай Боже, не вдасться захистити свій суверенітет і свободу, це буде лише першим кроком у божевільній стратегії Кремля відбудувати Російську імперію з минулого. І я думаю, що якщо Європа хоче мати стабільне та довгострокове зростання, стабільність і розвиток мирним шляхом, ми повинні відбивати всі ці варварські атаки з боку росіян. Це також були аргументи, які, на мою думку, були важливими для канцлера Шольца, президента Макрона та інших наших союзників у Західній Європі.

Передача танків Leopard Україні

11 січня президент Польщі Анджей Дуда під час зустрічі країн Люблінського трикутника у Львові оголосив, що Польща готова передати Україні роту танків Leopard.

20 січня на американській авіабазі в Німеччині Рамштайн відбулася зустріч Консультативної групи з питань оборони України.

Після неї новий міністр оборони Німеччини Борис Пісторіус заявив, що "єдиного підходу до питання надання танків Leopard немає", тож рішення про створення танкової коаліції не було ухвалено.

24 січня Польща офіційно надіслала Німеччині запит на передачу німецьких танків Leopard Україні.

25 січня уряд Німеччини дозволив  реекспорт іншим країнам та погодив передачу Україні танків Leopard 2. Тоді ж про свою готовність передати танки Leopard Україні оголосила Іспанія.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?