Польща розмістить HIMARS біля Калінінградської області
Категорія
Світ
Дата публікації

Польща розмістить HIMARS біля Калінінградської області

Польща розмістить HIMARS біля Калінінградської області
Джерело:  online.ua

У п'ятницю міністр національної оборони Польщі Маріуш Блащак оголосив про плани надання підрозділам 16-ї механізованої дивізії в Ольштині, розташованій біля Калінінградської області Росії, ракетних систем залпового вогню HIMARS, придбаних у США.

Джерело: Dziennik Gazeta Prawna

Польща розмістить HIMARS біля Калінінградської області

Під час церемонії складання присяги солдатами добровільної термінової військової служби та Сил територіальної оборони в Ольштині, глава Міноборони Польщі повідомив про плани взяти на озброєння нові види озброєння.

Маріуш Блащак наголосив, що головне завдання полягає у зміцненні польської армії таким чином, щоб запобігти можливим нападам з боку Путіна і тих, хто будує імперію зла. Для цього у Польщі створюються нові військові частини та оснащуються новітньою технікою.

Міністр навів у приклад південнокорейські танки K2 та самохідні гаубиці K9, які вже зараз використовуються 16-ою механізованою бригадою. Він також зазначив, що ракетні установки HIMARS, замовлені ще у 2019 році, також будуть включені до їх озброєння.

Що відомо про закупівлю HIMARS для Польщі

16-та механізована дивізія з кожним тижнем стає дедалі сильнішою, як силою воїнів, так і технікою, яку вона має на озброєнні, - наголосив Блащак, нагадавши, що підрозділи дивізії дислокуються поблизу кордону з російською Калінінградською областю.

Перший контракт на закупівлю 20 американських реактивних систем залпового вогню HIMARS було укладено у 2019 році. Очікується, що їх буде доставлено до Польщі у 2023 році. Крім того, минулого року Польща оголосила про свої плани замовити ще близько 500 систем HIMARS.

Читайте також: 

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?