Польща та країни Балтії блокують нові санкції ЄС проти РФ — деякі країни хочуть їх послабити
Категорія
Політика
Дата публікації

Польща та країни Балтії блокують нові санкції ЄС проти РФ — деякі країни хочуть їх послабити

Польща та країни Балтії блокують нові санкції ЄС проти РФ — деякі країни хочуть їх послабити
Джерело:  online.ua

Країни Балтії та Польща виступили проти нового пакету санкцій ЄС проти РФ, тому що деякі країни пропонують пом'якшити санкції на російський експорт добрив і продовольства.

Джерело: Delfi

Деякі країни ЄС хочуть пом'якшити новий пакет санкцій проти РФ

При пом'якшенні санкцій на російський експорт добрив і продовольства деякі російські олігархи могли б використати приватні кошти, раніше заморожені через санкції.

ЄС мав запровадити санкції проти 1,5 тисячі осіб і компаній.

Зараз список осіб і компаній трохи звузився. Ці пропозиції вивільнять приватні кошти, якщо держави виявлять зв’язок між цими приватними коштами та продовольчою безпекою. Важко сказати, як саме особисті кошти олігархів пов’язані з продовольчою безпекою – це питання ми піднімали. Ми розуміємо стурбованість наших партнерів з Європи в деяких конкретних випадках, - сказав міністр закордонних справ Литви Габріелюс Ландсбергіс.

Проте, за його словами, у таких випадках конкретні ситуації можуть бути вирішені роз’ясненнями Єврокомісії.

Якби була укладена політична угода такого масштабу, з якою погодилися б усі країни ЄС, я думаю, що вона була б використана не лише для вирішення цих питань, але й, ймовірно, для сильного обходу санкцій.

Він додав, що ця дискусія триває. Литва та Польща зупинили ухвалення дев'ятого пакета, цю позицію підтримують й інші країни Балтії.

Видання Financial Times повідомило, що винятки із санкцій запропонували Німеччина, Франція та Нідерланди, деякі інші країни Західної Європи також висловили підтримку ініціативи.

Іспанія, Бельгія та Португалія також внесли винятки у документ.

У документі йдеться, що вантаж наразі затримується в європейських портах довше, ніж це необхідно, оскільки компанії стурбовані можливістю участі в угодах з російськими компаніями, що належать підсанкційним особам.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?