Польща та країни Балтії закликають НАТО та США посилити їхню оборону
Категорія
Світ
Дата публікації

Польща та країни Балтії закликають НАТО та США посилити їхню оборону

Польща та країни Балтії закликають НАТО та США посилити їхню оборону
Джерело:  online.ua

У Польщі та країнах Балтії закликають НАТО та США зміцнити їхню оборону та перекинути більше військових і техніки на тлі побоювань через загрозу нападу РФ.

Джерело:   The Washington Post

Східна Європа вимагає від НАТО та США підсилення власної оборони

Зокрема, журналісти видання зазначають, що Польща, Латвія, Литва та Естонія побоюються наближення кремлівської агресії до їхніх кордонів та закликають США та НАТО надати більше військових та озброєнь.

Зокрема, європейські країни просять США направити додаткові сили в регіон. При цьому після початку війни в Україні кількість американського контингенту в Європі було збільшено до 100 тисяч осіб.

Також Польща, Латвія та Естонія мають намір отримати і закупити більше зброї. Йдеться про сучасне озброєння, яке відповідає стандартам НАТО. Воно повинно замінити техніку та обладнання радянських часів, частина якого були передані Україні.

Наприклад, Польща очікує на ракетні батареї Patriot, РСЗВ HIMARS, винищувачі F-16 і бойові танки Abrams. У Литві раніше заявили, що Міноборони шукає сучасну ракетну артилерію великої дальності, системи ППО і берегової охорони.

Зокрема, канцлер Міноборони Естонії Кущі Салм зазначив, що для стримування ймовірної агресії армії РФ країні знадобиться більша кількість РСЗВ HIMARS.

HIMARS, Reaper, контрбатарейні радари: це те, що нам найбільше знадобиться з точки зору бойової смертоносної могутності, яка неминуче знадобиться для стримування Росії…Ми на межі ризику. Дуже великі ризики того, що наша власна національна безпека задіяє деякі наші резерви… І я знаю, що є й інші союзники, які роблять те саме. Таким чином, єдиним рішенням є швидке нарощування виробничих потужностей та забезпечення того, щоб політика та політичне фінансування підтримували це, - зазначив Кущі Салм.

Фото - Flickr.com

Видання зазначає, що Польща та країни Балтії задоволені тим, що США та НАТО визнають РФ екзестенційною загрозою для колективного Заходу.

Військові інвестиції, зроблені за останні шість місяців, приймаються з вдячністю, але лідери регіону вважають, що у довгостроковій перспективі альянс має стати агресивнішим. Більшість наполягають на тому, що розширення американської присутності в Європі необхідне для того, щоб тримати Москву у страху.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?