Польща та Литва будуть добиватися прийняття України в НАТО
Категорія
Політика
Дата публікації

Польща та Литва будуть добиватися прийняття України в НАТО

Польща та Литва будуть добиватися прийняття України в НАТО
Джерело:  online.ua

Влада Польщі та Литви офіційно підтвердила свою готовність активізувати переговори з країнами-членами НАТО, щоб розпочати діалог про вступ України до Альянсу. Про це мовиться у заяві очільників МЗС Литви, Польщі та України з нагоди другої річниці заснування "Люблінського трикутника".

Джерело: Фейсбук-сторінка МЗС України

Польща та Литва планують переконати НАТО прийняти Україну

З урахуванням проведення у 2023 році у місті Вільнюс саміту НАТО, Республіка Польща та Литовська Республіка підтверджують готовність активізувати у рамках Альянсу дискусію щодо запрошення України розпочати переговори про вступ до НАТО, - сказано у заяві.

Не можна також не згадати про те, що на переконання чинного британського лідера Бориса Джонсона, Україна не мала шансу приєднатися до НАТО до 24 лютого 2022 року, а ось коли Україна переможе у війні з Росією - для неї можуть бути й інші пропозиції щодо забезпечення безпеки, наприклад, про НАТО.

Він також звернув увагу на те, що привід для нападу на Україну, задекларований офіційною Москвою, був неправдивим.

Тоді не було навіть думки про далекий шанс, що Україна зможе приєднатися до НАТО в осяжному майбутньому. Це всі знали. Це був абсолютний міф, - наголосив Борис Джонсон.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?