Польща висунула умову повернення РФ до кола цивілізованих держав
Категорія
Політика
Дата публікації

Польща висунула умову повернення РФ до кола цивілізованих держав

Польща висунула умову повернення РФ до кола цивілізованих держав
Джерело:  online.ua

Офіційна Варшава заявила, що Росія отримає шанс повернутися до групи цивілізованих держав лише за умови припинення війни проти України та тотальної депутінізації. Таку вимогу озвучив польський прем'єр Матеуш Моравецький.

Джерело:  Corriere della Sera

Польща висунула умову РФ щодо війни в Україні

Моравецький звертає увагу офіційної Москви на те, що переговори з терористами ніхто проводити не збирається.

А Росія зараз стала терористичною державою. Щоденні бомбардування міст, атаки на цивільні об'єкти, вбивства жінок і дітей - масштаби воєнних злочинів Росії просто жахливі, і поки це не припиниться, говорити немає про що... І ще одна умова повернення Росії до групи цивілізованих держав - депутінізація. Але саме самі росіяни повинні демонтувати цю квазітоталітарну систему, створену президентом Путіним. Тоді з'явиться надія на інше майбутнє відносин між Росією та ЄС, - наголосив прем'єр-міністр Польщі.

Як стверджує Матеуш Моравецький, міжнародні лідери нарешті усвідомили, що повернення до довоєнних відносин з офіційною Москвою наразі неможливе.

Німеччина плекала надію, що вдасться домовитися з Кремлем

За словами польського політика, Берлін довго вірив в те, що можна відвернути Росію від імперських устремлінь за допомогою комерційного обміну.

Ба більше, Німеччина наполягала на тому, що не потрібно "дратувати ведмедя".

Обидва припущення виявилися помилковими...Хочеться вірити, що відправка німецьким урядом танків в Україну є свідченням зміни у сприйнятті Росії, і що Німеччина продовжить співпрацювати з Польщею задля забезпечення безпеки і стабільності Європи. Якщо ми хочемо перемоги миру, ми не повинні піддаватися російській пропаганді страху, - підкреслив Матеуш Моравецький.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?