Польща закликає НАТО надати Україні гарантії безпеки
Категорія
Політика
Дата публікації

Польща закликає НАТО надати Україні гарантії безпеки

Польща закликає НАТО надати Україні гарантії безпеки
Джерело:  online.ua

Президент Польщі Анджей Дуда запропонував країнам-членам НАТО підписати угоду про надання Україні гарантій безпеки ще до літнього саміту Альянсу. 

Джерело:  dorzeczy.pl.

Що відомо про ймовірність надання Україні гарантій безпеки від НАТО

За словами Дуди, українські військові мають отримати від західних партнерів достатню кількість техніки та озброєнь для того, щоб зупинити черговий наступ злочинної російської армії та повернути захоплені території.

Ми б хотіли перед самітом у Вільнюсі разом із нашими партнерами виробити домовленість із нашими союзниками у вигляді надання Україні конкретних гарантій безпеки з боку НАТО. Тобто, зробити крок далі в цьому процесі зміцнення безпеки України з точки зору її майбутнього вступу до Північноатлантичного альянсу, - підкреслив президент Польщі.

У той же час екс-прем’єр-міністр Литви Андрюс Кубілюс запропонував новий формат зустрічі за аналогією "Рамштайну", який дозволить прискорити вступ України до ЄС.

Коли ми зрозуміли, що постачання зброї в Україну є нашим стратегічним інтересом, ми створили "Військовий Рамштайн". Зараз абсолютно очевидно, що для майбутнього європейської геополітичної безпеки нам також необхідно без зволікань створити "Інтеграційний Рамштайн" або "Рамштайн розширення, - йдеться в оприлюдненому матеріалі Кубілюса.

Литовський політик зазначив, що євроатлантична інтеграція України є не менш важливою, ніж військова допомога.

За його словами, світу потрібна стратегія, яку він називає "Сила розширення і розширення сили демократії". Вона, як він пояснив, охоплюватиме не лише Україну, але й інші країни Східного партнерства, а також західнобалканський регіон.

Також він додав, що російський диктатор Володимир Путін боїться успіху України, оскільки такий "надихаючий приклад може зруйнувати кремлівський режим".

Саме тому нам потрібно мати стратегію, як не дозволити Путіну перемогти в його стратегії протидії інтеграції України, - підкреслює Кубілюс.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?