Польща заявила про серйозну помилку НАТО та Байдена у відносинах з Україною
Категорія
Політика
Дата публікації

Польща заявила про серйозну помилку НАТО та Байдена у відносинах з Україною

Польща заявила про серйозну помилку НАТО та Байдена у відносинах з Україною
Джерело:  online.ua

Очільник Міністерства закордонних справ Польщі Збігнев Рау жорстко розкритикував рішення керівництва НАТО не запрошувати Україну на саміт лідерів країн Альянсу у Брюсселі.

Джерело:  Rzeczpospolita

Варшава поскаржилася, що Україну не запросили на саміт НАТО

"Приймаючи саміт НАТО у Варшаві у 2016 році, ми прагнули, щоб Україна - жертва російської агресії - була спеціальним гостем. Цього разу запрошення не отримав президент України. Кілька днів тому, намагаючись врятувати ситуацію, президент Байден запросив президента Зеленського до Вашингтона. Однак це відбудеться після зустрічі з Путіним. Тим часом порядок повинен бути протилежним і бути елементом продуманої політики, а не "операцією збереження обличчя" - наголосив польський дипломат.

Окрім того, Збігнєв Рау покритикував очільника Білого дому Джо Байдена через небажання зустрічатися зі східноєвропейськими лідерами під час першої закордонної поїздки. За його словами, це ще одна серйозна помилка офіційного Вашингтона.

"На жаль, американська делегація, що приїжджає до Європи, очолювана президентом Джо Байденом, настільки зайнята його зустріччю з президентом Путіним, що не знайшла часу для організації зустрічей з союзниками на східному фланзі. Тому зустріч президента Дуди та президента Байдена також не планується...Це ще одна помилка. Отже, ми маємо справу з цілим їх каскадом. І всіх їх можна було б уникнути, якби до консультацій із союзниками ставилися серйозно", - підкреслив глава МЗС Польщі.

Дипломат звернув увагу на те, що команда Джо Байдена досі не призначила нового посла у Варшаві, що псує польсько-американське спілкування на офіційному рівні для обговорення проблем, які мають принципове значення для регіону.

Як уже згадувалося раніше, Саміт НАТО відбудеться 14 червня у Брюсселі, однак Україну на нього не запросили, попри очікування офіційного Києва

. Керівництво блоку продовжує стверджувати, що зустріч не передбачає участі країн-партнерів, саме тому не запрошували представників України або Грузії.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?